AirShowMilitair

Alpha Jet #2 van Patrouille de France schiet van de baan op Perpignan

E146 / F-UHRR / 2 Dassault-Breguet/Dornier Alpha Jet E – Patrouille de France (Deauville, 6 juni 2019)

Perpignan-Rivesaltes airport (LFMP), 25 juli 2019 – Op de luchthaven van Perpingnan is een Alpha Jet E van het Franse demonstratieteam van de Franse luchtmacht ‘Patrouille de France’ na de landing doorgeschoten. Daarbij heeft de 37-jarige piloot Jean-Philippe – die alleen in het toestel zat – zich met zijn schietstoel in veiligheid gebracht. Hij is daarbij licht gewond geraakt. Het toestel is nadien door een hek geschoten en aan de rand van de weg D117 tot stilstand gekomen.
Het betreffende toestel was nummer 2 van de formatie. Dat was op dit moment het toestel met de militaire registratie E146 en het callsign F-UHRR. Vermoedelijk is dit toestel afgeschreven en zal het nimmer meer vliegen.

Patrouille de France met nummer 2 in het midden tijdens de start op Deauville (6 juni 2019)

Deze nummer 2 van Patrouille de France kwamen we onlangs nog tegen op Deauville tijdens de herdenking aan D-Day op 6 mei 1945 boven Normandië. Ook was het toestel te zijn tijdens de Luchtmachtdagen op Volkel in juni van dit jaar.

E146 / F-UHRR / 2 Dassault-Breguet/Dornier Alpha Jet E – Patrouille de France (Volkel, 14 juni 2019)
#2 was hier nog in betere doen tijdens de Luchtmachtdagen op Volkel (14 juni 2019)

Geef een reactie