CommutersHelikoptersSportvliegtuigenTwinsUltralights

Noorse Cirrus SR22 LN-ELG afgeleverd en nieuwe Blackshape Prime PH-4T4

LN-ELG Cirrus SR22 GTS g3

Lelystad Airport, 29 juli 2019 – Een nieuwe resident vandaag. Op Lelystad Airport meldde zich de LN-ELG. Dit is een Cirrus SR22 GTS g3 uit 2011 (c/n 3742). Vanaf vandaag staat deze kist op Lelystad Airport gebaseerd. De kist staat in de hangaar van de KLM Aeroclub.

LN-ELG Cirrus SR22 GTS g3 staat gestald bij de KLM Aeroclub

Het toestel is onlangs overgenomen van een eigenaar uit Stockholm. De nieuwe eigenaar heeft de afgelopen dagen een conversietraining gehad bij General Enterprises op Groningen Eelde Airport, de dealer van Cirrus in Europa. Vandaag werd de afleveringsvlucht van Eelde naar Lelystad gemaakt.

LN-ELG Cirrus SR22 GTS g3 in de landing na zijn vlucht vanaf Groningen Airport Eelde

De LN-ELG zal gewoon Noors geregistreerd blijven.

Nieuwe Blackshape

Het is nog even wachten op de nieuwe Blackshape Gabriels bij Zelf Vliegen. Deze worden toch echt binnenkort een keer verwacht. In de tussentijd is er nog een nieuwe Blackshape Prime BS100 bijgekomen. Dit toestel, de PH-4T4, is voor een klant in het zuiden van het land en zal daarom vermoedelijk niet op Lelystad Airport blijven maar eerdaags afgeleverd worden.

PH-4T4 Blackshape Prime BS100
PH-4T4 Blackshape Prime BS100

Het constructienummer van deze Blackshape is BPU 055. De PH-4T4 is op 23 juli 2019 in het Nederlandse luchtvaartregister opgenomen.

PH-4T4 Blackshape Prime BS100

Flinke klus Bioflight

Het Deense bedrijf Bioflight is bezig met een flinke foto-klus boven Nederland. Al geruime tijd vliegt de OY-SYS Vulcanair P.68C vanaf Lelystad Airport.

OY-GPS Vulcanair P.68 Observer 2 samen met de OY-SYS Vulcanair P.68C

Onlangs is daar de OY-GPS Vulcanair P.68 Observer 2 bijgekomen. En laat dat nou net één van de kisten zijn dien we hier nog niet eerder hebben gezien!

OY-GPS Vulcanair P.68 Observer 2.

De Vulcanair met zijn glazen neus is weliswaar een van de oudere toestellen in de vloot. Het was alleen nog nooit op Lelystad geweest.

OY-GPS Vulcanair P.68 Observer 2 heeft een glazen neus

De rest van het seizoen is Bioflight actief op Lelystad Airport. Ook hun nieuwste Vulcaniar P.68C OY-TNS (c/n 510/C – bouwjaar 2019) vliegt boven ons land rond. Deze is al eens op Lelystad gesignaleerd om te tanken, maar dit toestel overnacht hier niet. Als BIO09 vliegt deze kist momenteel vanaf Budel.

Veel Jetstreams op honk

Momenteel staan er vijf van negen ingeschreven BAe Jetstreams van AIS Airlines op Lelystad Airport. Deze ochtend kwam de PH-NCI vanuit Munster-Osnabrück. Kennelijk is het momenteel even rustig op de passagiersmarkt voor AIS.

PH-NCI British Aerospace Jetstream 32 van AIS Airlines

De PH-FCI kwam naar buiten om proef te draaien. De motorbeplating was er gemakshalve nog even af. Het toestel taxiede kort naar SIERRA1, de geëigende plek om op volvermogen met een toestel proef te kunnen draaien. Daarna vertrok de FCI weer naar de hangaar van AIS.

PH-FCI British Aerospace Jetstream 32 van AIS Airlines keert terug na het proefdraaien

Elkair

Bij Zelf Vliegen was nog de D-EPVA Piper PA-28-180 Cherokee Challenger aanwezig. Dit toetel is voorzien van diverse stickers van elanden. Op de vleugel staat een groot logo met ‘Elkair number one for flights to Scandinavia’. Ook staat er een websiteadres www.elkair.ch. Vreemd genoeg bestaat deze Zwitserse internetpagina niet meer).

D-EPVA Piper PA-28-180 Cherokee Challenger
D-EPVA Piper PA-28-180 Cherokee Challenger met zijn Elkair sticker

Andere kleurtjes

Bij de spuithal van Satys is in de avond de Bombardier Global 5000 OE-ICA aangekomen uit Zurich. Het toestel wordt niet helemaal omgespoten. Deze kist wordt de komende tijd alleen voorzien van nieuwe striping. Van Bastiaan Smeets ontvingen we een foto van de aankomst.

OE-ICA Bombardier BD-700-1A11 Global 5000 (Foto: Bastiaan Smeets)

Dan de de PH-AWC in in andere kleurtjes. Deze Cessna 172P was voorheen de HA-TUT en staat bij Air Waterland. Daar heeft men het toestel van andere kleuren voorzien. Als eerdaags het toestel ook technisch op peil is gebracht door de mannen van Air Waterland komt de nieuwe registratie erop te staan; PH-AWC. Het toestel is te koop.

(PH-AWC) Cessna 172P Skyhawk II in zijn nieuwe kleuren

JetRanger

De voormalige Bell 206B JetRanger II PJ-BSH is nog altijd bij HeliCentre aanwezig. Vandaag stond de hangaardeur open omdat daar ook de Vulcanairs van Bioflight gestald staan. Zodoende konden we dit toestel – wat te koop staat – met beter licht fotograferen dan de vorige keer.

(PJ-BSH) Bell 206B JetRanger II

Een gedachte over “Noorse Cirrus SR22 LN-ELG afgeleverd en nieuwe Blackshape Prime PH-4T4

  1. Een hoog elandgehalte vandaag: eland in het Noors is “elg” dus dat staat weer in de registratie van de Noorse Cirrus: LN-ELG. Een leuk toeval?

Geef een reactie