Bizjets

OE-ICA Bombardier Global 5000 wordt door Satys in korte tijd omgetoverd tot een kleurrijke Indiër

OE-ICA Bombardier BD-700-1A11 Global 5000

Lelystad Airport, 7 augustus 2019 – De aanwezigheid van de OE-ICA Bombardier BD-700-1A11 Global 5000 in de spuithal van Satys was maar van relatief korte duur. Deze Oostenrijkse bizjet (met constructienummer 9542 en bouwjaar 2013) arriveerde op maandagavond 29 juli 2019 op een vlucht vanuit het Zwitserse Zurich.

OE-ICA hier bij aankomst op 29 juli 2019 in zijn oude kleuren (Foto: © Bastiaan Smeets)

Op de planning stond het bijwerken van de striping en het aanpassen van de kleuren van de staart. De kist is niet in zijn geheel overgespoten. De blauwe lijnen zijn vervangen door oranje, roze en paars. Ook zijn de winglets roze gespoten.

OE-ICA Bombardier BD-700-1A11 Global 5000

Al op dinsdag 6 augustus werd een tipje van de sluier opgelicht hoe het er allemaal uit zou komen te zien. Of was het een tipje van de tulband?!? Wat was namelijk het geval, niet alleen de kleuren van de striping waren aangepast, ook de registratie van de kist was gewijzigd. In plaats van OE-ICA stond er nu VT-SHG op de motorgondel, een heuse Indiase kist dus!

Op dinsdagavond 6 augustus was kort de nieuwe registratie VT-SHG zichtbaar (Foto: © Johan Hetebrij)

Dit alles was korte tijd zichtbaar omdat de hangaardeur van Satys open stond. Men was op dat moment nog druk bezig om de staart bij te werken.

Klaar voor vertrek

De volgende dag waren de werkzaamheden klaar en was de verf opgedroogd. De Bombardier kon daarom vertrekken en werd naar buiten gereden. Toen bleek dat de nieuwe Indiase registratie weer afgeplakt was en dat er een sticker met OE-ICA overheen geplakt was. Aan de ene kant jammer, aan de andere kant ook wel weer leuk want deze kist zal vermoedelijk maar zeer kort in deze kleuren met een Oostenrijks kenmerk vliegen. Onder de vleugel stond overigens wel al gewoon VT-SHG.

Onder de sticker met OE-ICA is vaag VT-SHG te lezen

De kist is klaarblijkelijk door AeroJet verkocht. Vandaag stond een vlucht naar Wenen (LOWW) onder zijn oude vluchtnummer AOJ99A op de planning. In Oostenrijk zal het papierwerk voor de overschrijving naar het register van India in orde gebracht worden en zullen de nodige Roepies ingewisseld worden voor Oostenrijkse Euries. Dan mag vast ook de sticker eraf gepeuterd worden en kan deze Global 5000 als VT-SHG door het leven verder gaan.

De vlucht van de OE-ICA van Lelystad Airport naar Wenen

RP – Sanjiv Goenka Group

Op de romp is de naam van de nieuwe eigenaar aangebracht. Met grote letters staat er nu op ‘RP – Sanjiv Goenka Group’.
De RP-Sanjiv Goenka Group heeft belangen in verschillende bedrijfssectoren zoals energie en grondstoffen, carbon black (bruikbare roetdeeltjes bij onvolledige verbranding), IT & onderwijs, infrastructuur, retail, media, entertainment & sport. Er werken meer dan 30.000 medewerkers binnen de verschillende bedrijven.

OE-ICA Bombardier BD-700-1A11 Global 5000

De CEO is sinds 2011 Sanjiv Goenka (1961). Hij is de zoon van de – in april 2013 overleden – oprichter Dr. Rama Prasad (R.P.) Goenka. Sanjiv Goenka is ook eigenaar van de voetbalclub ATK. Dit staat voor Atlético de Kolkata en is een Indiase professionele voetbalclub uit Kolkata, West-Bengalen. Zij spelen onder een licentie van de Indian Super League van de All India Football Federation (AIFF).
Ook is Sanjiv Goenka sinds begin dit jaar voor 50% eigenaar van de Rajasthan Royals. Dit is een cricketteam gevestigd in Jaipur, Rajasthan, dat speelt in de Indian Premier League.

OE-ICA Bombardier BD-700-1A11 Global 5000

Binnenkort kan de CEO van dit bedrijf zich laten vervoeren in zijn frisgekleurde Bombardier. Het toestel is naar hem onderweg. Via baan 23 was de lege kist vlot los van de baan en klom het in een decor van fraaie Hollandse wolken uit voor zijn Oostenrijkse tussenstop.

OE-ICA Bombardier BD-700-1A11 Global 5000

Geef een reactie