Bizprops

Lunchen op Kempen Airport met uitzicht op een Pilatus PC-12

PH-DIX Pilatus PC-12/45 voor het stationsgebouwtje van Kempen Airport

Budel, 10 augustus 2019 – De (bij vlagen meer dan) stevige wind hield zo’n beetje heel General Aviation minnend Nederland vandaag aan de grond. In de METAR van het KNMI van diverse vliegvelden stonden windsnelheden van meer dan 30 knopen met uitschieters boven de 40 knopen. Geen weersgesteldheid om prettig met een licht vliegtuigje een (crosswind) landing te maken.

Lunch-stop

Toch een veldje bezocht vandaag. Omdat we tegen lunchtijd per auto Kempen Airport bij Budel voorbijreden werd besloten om daar de productconfrontatie aan te gaan met een in Limburg gebakken uitsmijter ham-kaas (kaas meegebakken) in restaurant ‘De Coockpit’. Daar het ondanks de wind prima terrasweer was, werd besloten om buiten te eten. Niet in de laatste plaats omdat het terras uitzicht bood op het enige toestel dat op Budel vandaag buiten te zien was, de PH-DIX, een Pilatus PC-12/45 die op dit veld gebaseerd staat.

Het terras gaf uitzicht op de PH-DIX Pilatus PC-12/45 die al klaar stond voor vertrek

Overigens een erg leuk detail bij de lunch: het gereedschap om de uitsmijter soldaat te maken werd geserveerd in een leuke verpakking. Op het papieren etui voor mes en vork staat een stoere Daher-Socata TBM700/800/900 turboprop. Deze types zijn regelmatig op de startbaan van Kempen Airport aan te treffen omdat op dit veld het Benelux-dealerschap van dit merk aanwezig is.

Bestek origineel gepresenteerd bij restaurant ‘De Coockpit’

Corsica

De PH-DIX stond nog met de vliegtuigtrekker ervoor. Wellicht om het toestel iets meer gewicht meer te geven bij de harde wind van vandaag.

PH-DIX Pilatus PC-12/45 met de vliegtuigtrekker er nog voor

Voor deze middag stond een vlucht naar het zuiden van het Franse eiland Corsica op het programma. De PH-DIX is naar Figari–Sud Corse Airport (LFKF) gevlogen, een vlucht van zo’n twee uur en drie kwartier.

De gevlogen route van de PH-DIX van Budel naar Figari–Sud Corse Airport

Eerste generatie PC-12

De PH-DIX is een PC-12 van de eerste generatie en is in februari 2000 gebouwd. Het constructienummer is 309 en het heeft korte tijd bij Pilatus in Zwitserland als HB-FRG testgevlogen.

Het typeplaatje van de PH-DIX Pilatus PC-12/45

Sinds 4 mei 2000 is het in Nederland ingeschreven op naam van Din-Air BV dat gevestigd is op Kempen Airport. Dit bedrijf houdt zich bezig in de financiële dienstverlening met financiële adviezen en bemiddeling. Overigens komt mijn speurtocht ten aanzien van dit toestel uit bij de beddenspeciaalzaken van Beter Bed en Swiss Sense.

PH-DIX Pilatus PC-12/45

We hebben het vertrek van de PH-DIX niet afgewacht. Na de heerlijke uitsmijter zijn we weer huiswaarts gereden. Met wind mee, dat wel!

2 gedachten over “Lunchen op Kempen Airport met uitzicht op een Pilatus PC-12

  1. We lunchen er vaak. Kinderen krijgen ook nog eens een klein piepschuimen vliegtuigje. Topservice!
    In de Coockpit (nog aanpassen in je post ;-))

Geef een reactie