Bizjets

PP-WSR Gulfstream G650 uit Brazilië op Schiphol-Oost

PP-WSR Gulfstream G650

Schiphol, 22 augustus 2019 – We begonnen dit jaar op 1 januari met een mooie Gulfstream G650ER uit Brazilië op Schiphol, de PP-IZB. Ook in de tweede helft van het jaar werden we getrakteerd op een Braziliaanse schone. Ditmaal de PP-WSR een Gulfstream G650 (zonder Extra Range tanks). In totaal vliegen er momenteel vier Gulfstream G650(ER) bizjets in Brazilië rond; de PP-ADZ, PP-IZB, PR-GVI en deze PP-WSR.
Het toestel kwam in de ochtend binnen met een ILS-landing op baan 22 van Schiphol-Oost. Plaats van herkomst was Calvi – Sainte-Catherine Airport (LFKC) op het Franse Corsica. Dit was een vlucht van 1:45u.

De route van de PP-WSR van Corsica naar Schiphol

Kort daarvoor had de Gulfstream een mini-hopje van nog geen half uur gemaakt van Olbia Costa Smeralda Airport (LIEO) op het Italiaanse eiland Sardinië naar Calvi.

PP-WSR Gulfstream G650

Op Sadinië was het al op 9 augustus 2019 gearriveerd na een non-stop vlucht vanaf Rio de Janeiro–Antonio Carlos Jobim International Airport (SBGL). Dat was een stukje vliegen van 10 uur en 21 minuten. In de tussenliggende dagen heeft de kist nog een uitstapje gemaakt naar London Luton.

PP-WSR Gulfstream G650

Na aankomst werd de kist op het platform voor de General Aviation Terminal op Schiphol-Oost geparkeerd.
De PR-WSR is in april 2015 gebouwd en heeft als constructienummer 6139 meegekregen. Bij Gulfstream heeft het nog kort de fabrieksregistratie N639GA gedragen. Op 2 september 2015 is het afgeleverd naar de huidige eigenaar, Aero Rio Táxi Aéreo Ltda uit Rio de Jaineiro. Zij zetten het in als luxe vliegende taxi.
Aero Rio in een dochteronderneming van Rede Globo Participações. Dit is een groot Braziliaans mediabedrijf van de famillie Marinho en bestaat al sinds 1925. Het bedrijf voorziet in media als kranten, radio en televisie. Het behoort tot de top 20 van de grootste mediabedrijven ter wereld.
Aero Rio heeft een vloot van meerdere bizjets en een paar propellervliegtuigen. Hieronder een overzichtje:

Aero Rio Táxi Aéreo Ltda
Registratie Type C/N
PP-WSR Gulfstream G650 6139
PR-NZV Gulfstream G550 5055
PR-VZE Pilatus PC-12/47E 1088
PR-WRI Dassault Falcon 900EX 44
PR-WRO Gulfstream G550 5236
PR-WZR Cessna Caravan 208B/EX 208B-5135

 

PP-WSR Gulfstream G650

Geef een reactie