Bizjets

Eerste Pilatus PC-24 Super Versatile Jet vliegt in Zuid-Amerika

HB-VUN Pilatus PC-24 (c/n 139 to CC-DAE)

Stans, 26 augustus 2019 – Tijdens een ceremonie bij Pilatus Business Aircraft Ltd werd de eerste PC-24 voor Zuid-Amerika afgeleverd aan de Chileense klant, Ignacio del Rio. De Super Versatile Jet vliegt met een Chileens kenmerk als CC-DAE. Het toestel heeft constructienummer 139 en is de 40e PC-24 die is afgeleverd sinds de nieuwe businessjet in december 2017 werd gecertificeerd.

HB-VUN Pilatus PC-24 (c/n 139 to CC-DAE)

Ignacio del Rio, vliegt al met een Pilatus PC-12/47E (CC-DAW). Beide toestellen zullen vanaf hun thuisbasis in Santiago opereren. De nieuwe PC-24 zal worden gebruikt ter ondersteuning van de landbouw- en onroerend goed activiteiten van del Rio in Chili, Peru en Colombia. De snelheid van de PC-24 stelt hem in staat om reistijden te verminderen ten opzichte van die in de PC-12. Daarentegen kunnen toch dezelfde korte start- en landingsbanen gebruikt worden.

Ignacio del Rio (r) ontvangt zijn sleutels van de Pilatus PC-24 uit handen van Thomas Bossard (l) van Pilatus (foto: Pilatus Aircraft)

Testvluchten

In mei van dit jaar kwamen wij het toestel dat voor Del Rio is gebouwd al tegen bij de Pilatusfabriek in het Zwitserse Stans. Op dat moment maakte het toestel een aantal testvluchten met de tijdelijke Zwitserse registratie HB-VUN. In de tussenliggende tijd heeft deze bizjet ook nog van 4 juni 2019 tot 2 augustus 2019 als N139SV gevlogen.

HB-VUN Pilatus PC-24 steekt de weg over bij de Pilatusfabriek na een testvlucht
HB-VUN Pilatus PC-24 met een typisch Zwitserse achtergrond

Geef een reactie