Helikopters

PH-HCH Eurocopter EC120B Colibri als uitbreiding vloot HeliCentre op Lelystad Airport

PH-HCH Eurocopter EC120B Colibri

Lelystad Airport, 20 september 2019 – De maand augustus was een goede maand voor het helikopterbedrijf HeliCentre op Lelystad Airport. In één week tijd kreeg men namelijk twee extra helikopters erbij in de vloot. Vrijwel gelijktijdig verschenen twee zwarte heli’s ten tonele. De PH-HCH werd op 15 augustus ingeschreven, de PH-WTG op 21 augustus.

PH-HCH Eurocopter EC120B Colibri

Voor het eerst werden beide toestellen operationeel ingezet voor vervoer van VIP-gasten tijdens de Formule1 wedstrijd op Spa-Francorschamps in België. In het weekend van 31 augustus en 1 september 2019 werd tussen Maastricht-Aachen Airport en het racecircuit een ware luchtbrug onderhouden door talloze helikopters, waaronder de twee nieuwe stalgenoten van HeliCentre.

PH-HCH Eurocopter EC120B Colibri

Al eerder hebben we de PH-WTG Eurocopter EC135P2+ in beeld gebracht. Vandaag is het de beurt aan de PH-HCH Eurocopter EC120B Colibri. De PH-HCH is, net als de PH-WTG, geheel zwart. Het verschil is dat de PH-WTG matzwart is, terwijl de PH-HCH meer glans heeft.

PH-HCH Eurocopter EC120B Colibri met de registratie bescheiden in de staart

De PH-HCH stamt uit 2001 en vloog bij de fabriek met de testregistratie F-WQDH. Vervolgens heeft het van 7 juni 2002 tot en met 9 augustus 2019 in Engeland als G-DEVL gevlogen.
In die Britse tijd heeft het diverse eigenaren gehad. Het heeft hiervoor gevlogen in een blauw-grijs en een roodbruin-beige kleurenschema alvorens het nu geheel zwart is geworden. De registratie staat bescheiden in de staart en op de motorbeplating onder de rotor is de naam van HeliCentre aangebracht.

Op de motorbeplating onder de rotor is de naam van HeliCentre aangebracht
PH-HCH Eurocopter EC120B Colibri

De heli wordt inmiddels regelmatig ingezet. Vandaag mocht het op pad voor een fotovlucht richting Texel.

PH-HCH Eurocopter EC120B Colibri op weg naar Texel

Geef een reactie