Homebuilt

Grijze plaatjes in de regen van de HB-YJG Dyn’Aero MCR-01 Banbi op Lelystad Airport

HB-YJG Dyn’Aero MCR-01 Banbi landt in de regen

Lelystad Airport, 17 augustus 2019 – Op een regenachtige dag als vandaag (26 september 2019) sluiten we aan bij de weersituatie. We hadden er nog geen aandacht aan besteed, maar ruim een maand geleden, op 17 augustus, kwam de HB-YJG in de stromende regen onder marginale condities binnen. Dit was overigens op dezelfde dag dat de Lockheed 12A Electra Juniors op Lelystad Airport arriveerden.
De HB-YJG is een Dyn’Aero MCR-01 Banbi met constructienummer 67. Het is een zelfbouwtoestel dat op 23 juni 2000 is ingeschreven in Zwitserland. Het staat op naam van Martin Hirs en heeft – zover we kunnen nagaan – Birrfeld als thuisbasis.

HB-YJG Dyn’Aero MCR-01 Banbi

Na de landing taxiede het kistje tussen de druppels door naar het platform en ging bij de toren staan. Met een kap over de cockpit werd het gereed gemaakt voor de nacht. De twee dagen later  is het onder betere condities weer vertrokken.

HB-YJG Dyn’Aero MCR-01 Banbi rijdt door de plassen het platform op om voor de toren te parkeren

Oh ja, piloten die onder deze weersomstandigheden het hoofd koel houden en netjes het veld weten te bereiken zijn wellicht bikkels. De fotografen die op zo’n moment buiten in de regen een plaatje staan te maken zijn dat in onze ogen zeker! 😉

Geef een reactie