Webcam platform Lelystad Airport verleden tijd

De webcam staat nu gericht op de parkeerplaats van het reastaurant

Lelystad Airport, 11 oktober 2019 – Sinds deze week is een van de webcams op het dak van Flantuas Restaurant op Lelystad Airport verdraaid. Jarenlang was via één van de twee camera’s van dit restaurant het beeld op het platform bij de toren te zien. Dat is vanaf nu niet meer mogelijk. De webcam is nu gericht op de parkeerplaats van het restaurant.
Navraag bij Flantuas Restaurant leert dat in het kader van de privacywetgeving in Nederland men de beelden niet meer mag tonen. Vermoedelijk is dit door Lelystad Airport verzocht te stoppen met het oog op de overschakeling naar een gecontroleerd vliegveld per 7 november 2019.

In plaats van het platform bij de toren wordt nu dit beeld getoond

Erg jammer dat de beelden niet meer doorgegeven kunnen worden. We weten dat vele luchtvaarliefhebbers die Lelystad Airport een warm hart toedragen hier zeer regelmatig van genoten, inclusief wijzelf. Het beeld van de andere camera, op het platform van de Martinair Flight Academy, is vooralsnog wel te zien.

Ondanks dat vele luchtvaartliefhebber teleurgesteld zullen zijn over dit feit is het volgens ons ook een feit dat evenzovele Flantuas Restaurant erg dankbaar zijn voor het gegeven dat zij jarenlang de webcam belangeloos online hebben gehouden. Dikke pluim!

Advies dat we kunnen geven is: ga live bij Flantuas Restaurant vanaf het terras of achter het glas het vliegverkeer waarnemen. Dan is ongeveer het oude beeld van de webcam te verkrijgen via je eigen camera ‘Eyeball Mk.I’.  Er is daarbij genoeg keuze in eten en drinken om dit aangenaam te omlijsten.

2 gedachten over “Webcam platform Lelystad Airport verleden tijd

  1. Jammer, en de privacy wetgeving is gewoon een dooddoener. de resolutie van de camera is onvoldoende om mensen herkenbaar in beeld te brengen, zeker over de afstand naar het platform. De combinatie van een vliegtuigregistratie met een persoon is nog geen persoonsgegeven. Ik denk dat je gelijk hebt: het heeft meer te maken met beveiliging, al zit het “gevaar” m.i. meer aan de noordzijde van het veld.
    Maar goed: het zij zo. Flauntas, dank voor de service van de afgelopen jaren. Het was handig jullie beeld te hebben, maar niets duurt eeuwig. Ik kom vanaf het voorjaar maar weer gewoon naar jullie terras 🙂

Geef een reactie