Old Timers

YL-LEV Antonov An-2P op Bern – Belp

YL-LEV Antonov An-2P

Bern – Belp, 20 oktober 2019 – In Zwitserland verblijft al sinds 2006 de YL- LEV. Dit is een Letse Antonov An-2P met constructienummer 1G140-41. Zoals zoveel Antonov An-2’s is dit exemplaar in licentie gebouwd in de Poolse fabriek van PZL-Mielec. In 1972 rolde deze grote dubbeldekker daar van de band en het is sinds 30 december 2004 in Letland ingeschreven als YL-LEV. Hiervoor heeft deze Antonov gevlogen als CCCP-70337 en LY-AFG voordat het als YL-LEV werd geregistreerd.
De YL-LEV wordt gevlogen door Flying Adventure Tours. Zij verzorgen rondvluchten met dit toestel en ook is het in te zetten voor bedrijfsevenementen. Gedurende de zomermaanden staat de kist op het vliegveld bij Bern gestationeerd. Het heeft daar in de buitenlucht een parkeerplek bij de Segelfluggruppe Bern.
Voorheen vloog de kist in Zwitserland met opschriften van de toenmalige sponsor ‘Zumtobel’, een producent van verlichting. In tussentijd heeft er nog ‘IMMO Scout24’ op gestaan. Sinds een 2017 is de kist in een meer Zwitsers uiterlijk gehesen en heeft het onder andere de Zwitserse vlag in de staart gekregen alsmede op de vleugeltips. De huidige sponsor ‘Lerch Partner’, een makelaar in vastgoed.

YL-LEV hier in zijn oude kleuren (Kestenholz, 23 augustus 2009)

Opvallend bij deze sponsoring is dat niet alleen de firmanaam op de romp en boven op de vleugels staat, maar dat ook de propellerbladen niet aan de sponsor zijn ontkomen. Iets dat we nog niet echt vaak zijn tegengekomen.

Ook de propellerbladen van de YL-LEV Antonov An-2P zijn voorzien van de sponsornaam

Helaas was de Antonov flink ingepakt. De cockpitruiten en de motor waren afgedekt. Begrijpelijk voor het behoud van de kist in de buitenlucht. Alleen iets minder fraai voor het plaatje.

YL-LEV Antonov An-2P

Geef een reactie