SportvliegtuigenWrecks & Relics

Keniaanse Cessna landt op Zwitserse savanne

5Y-LWC Cessna 172RG Cuttlass

Zürich, 23 oktober 2019 – Een Keniaanse sportkist zie je niet iedere dag! Vandaag kwamen we de 5Y-LWC tegen, een Cessna 172RG Cutlass (de versie met een intrekbaar onderstel). Maar laten we niet te vroeg juichen… De registratie is vermoedelijk niet echt. Het is naar alle waarschijnlijkheid een afgedankte Cessna 172 die een zebra-pyjama heeft aangetrokken en een Keniaanse registratie opgespeld heeft gekregen.
Dit kistje staat alvast op de replica van een Keniaanse savanne die momenteel aangelegd wordt in de ZOO van Zürich. Dit project heeft een oppervlakte van meer dan 40.000 vierkante meter. Het wordt de grootste faciliteit in de dierentuin van Zürich. Vanaf 2020 leven er giraffes, zebra’s, neushoorns, struisvogels, antilopen en stokstaartjes
Er zijn al gebouwen te zien en er is ook een klein luchthaventje gemaakt met een klein grasstripje. Daarop is deze Cessna “geland” en die staat geparkeerd bij een zwart-witte windzak. De savanne is nog niet voor publiek geopend. Vanaf een hoger gelegen deel van de dierentuin is wel al een sneak preview te zien hoe het eruit gaat zien, inclusief Cessna 172RG.

De onbekende Cessna bij de zwart-witte windzak en op de achtergrond de gebouwen van de savanne in aanbouw

We hebben momenteel nog niet kunnen achterhalen wat de identiteit van deze kist is. Dus als er iemand onder de lezers is die opheldering kan verschaffen, we zijn erg benieuwd naar de herkomst van dit toestel. Eeuwige roem en vermelding op AirOnline.nl zal u ten deel vallen!

HB-CYC

Inmiddels hebben we meer zicht gekregen op welk toestel hier opgesteld staat. Het blijkt de HB-CYC te zin. Dit is een Cessna 172RG Cuttlass uit 1980 met constructienummer 172RG0556. Dit toestel heeft tot 18 oktober 2016 in het Zwitserse register ingeschreven gestaan op naam van de Mottorfluggruppe Zurich. Op 23 juni 1980 kwam het naar Zwitserland. Daarvoor heeft het nog kort met het Amerikaanse kenmerk N5229V gevlogen. Deze identiteit is achterhaald door Mirko Bleuer, waarvoor dank!

Een gedachte over “Keniaanse Cessna landt op Zwitserse savanne

Geef een reactie