Helikopters

HB-ZNW Bell 407GX van AlpinLift aan het werk op de Glaubenberg

HB-ZNW Bell 407GX van Alpinlift Helikopter AG op de Glaubenberg bij Langis

Glaubenberg – Langis, 26 oktober 2019 – Tijdens een bergwandeling op de Glaubenberg (in de buurt van Sarnen in het kanton Obwalden) kwamen we onverwachts oog in oog te staan met een Zwitserse helikopter. Op een hellinkje bij de kleine nederzetting Langis op de Glaubenberg stond op zo’n 1.300 meter hoogte de HB-ZNW klaar voor vertrek. We waren net op tijd om er een paar plaatjes van te maken.

HB-ZNW Bell 407GX staat klaar voor vertrek

De HB-ZNW is een Bell 407GX. Dit is een doorontwikkeling van de bekende Bell LongRanger helikopter. Deze uitvoering is gemoderniseerd en heeft bijvoorbeeld de beschikking over een vierbladige rotor. De LongRanger had maar twee rotorbladen. Verder is dit toestel uitgerust met een moderne digitale Garmin G1000 cockpit. Het is daarmee een moderne helikopter.
Deze Bell is eigendom van AlpinLift AG, een kleine helikopteronderneming op het vliegveld van Stans/Buochs. De helikopter is in 2013 gebouwd en heeft als constructienummer 54410. Het staat sinds 16 september 2013 in Zwitserland ingeschreven en is altijd eigendom geweest van AlpinLift.

HB-ZNW Bell 407GX op pad voor een nieuwe ‘missie’ (Stans, 24 oktober 2019)

De inzet van deze helikopter is zeer veelzijdig. Zo kan het ingezet worden voor VIP-vluchten, rondvluchten, camerawerk, transport van bouwmaterialen, betonstorten, brandblussen, transport van dieren, gekapte bomen transporteren en veel meer. De HB-ZNW is dan ook echt een werkpaard te noemen.

HB-ZNW Bell 407GX hier met bak gemonteerd aan de zijkant van de helikopter (Stans, 24 oktober 2019)

Eerder deze week waren we dit toestel ook al tegen gekomen op zijn thuisbasis Stans/Buochs. Daar vloog het onder andere met een grote bak aan de zijkant. Deze kan gemonteerd worden om materialen in te vervoeren. Deze extra bagagevoorziening kan ook snel verwijderd worden want de daaropvolgende ‘missie’ was de helikopter hier alweer van ontdaan.

HB-ZNW Bell 407GX even later, nu zonder extra bagagebak aan de zijkant (Stans, 24 oktober 2019)

Een gedachte over “HB-ZNW Bell 407GX van AlpinLift aan het werk op de Glaubenberg

Geef een reactie