Een bron van louter liefde in Lauterbrunnen

HB-ZOU Airbus Helicopters H125

Lauterbrunnen, 22 oktober 2019 – Wie vanaf Interlaken in het Zwitserse Berner Oberland richting de Jungfraujoch reist komt uit in Grindelwald of Lauterbrunnen alvorens er serieus geklommen gaat worden. Die klim kan het makkelijkst per trein plaatsvinden. Op de Jungfraujoch bevindt zich Europa’s hoogstgelegen treinstation op maar liefst 3.466 meter. Maar voor wie meer in stijl wil klimmen is er altijd nog de helikopter. In het dorp Lauterbrunnen is een heliport gevestigd van Air-Glaciers. Vanaf hier kan men omhoog gebracht worden de berg op of kan men een rondvlucht in de omgeving maken.

HB-ZOU Airbus Helicopters H125

Vandaag stond de HB-ZOU buiten. Dit is een vrij nieuwe Airbus Helicopters H125. Het toestel heeft constructienummer 8490 en is in eind maart 2018 afgeleverd als F-HKPL. Daarvoor had het als F-WWPV testgevlogen bij de fabriek. Een maandje later, op 26 april 2018 werd deze helikopter als HB-ZOU geregistreerd en kwam het op naam te staan van Lions Air Skymedia AG / Snowland Europe SA. De helikopter wordt tegenwoordig gevlogen door Air-Glaciers.
Bij aflevering was dit toestel zilver en bronskleurig. Eind 2018 verscheen de helikopter geheel blauw met grote gestileerde letters ‘SNN’ op de romp. Dit is een handelsmerk van het Zwitserse bedrijf Snowland Europa SA. Zij fabriceren allerhanden sportkleding, vooral voor de wintersport. Snowland Europa SA wordt in het Zwitserse luchtvaartregister ook aangeduid als de eigenaar van het toestel.
Omdat de helikopter nog geen jaar oud was toen het dit uiterlijk kreeg is het goed mogelijk dat de H125 gewrapt is met folie. Het zou een beetje zonde zijn om zo’n dure helikopter binnen een jaar alweer over te spuiten.
Iets wat ook sinds de aflevering van het toestel is veranderd is de deur aan de rechterkant van het toestel. Aan die kant zit doorgaans de piloot. Zijn deur is gewisseld voor een exemplaar met één groot raam in plaats van twee kleine. Zo heeft de vlieger optimaal zicht naar buiten. Zoals te zien mist de deur nog een beetje kleur. Het frame is nog metaalkleurig.

HB-ZOU Airbus Helicopters H125 met zijn nieuwe deur met één groot raam

Huwelijksreportage

Op zich zou een artikeltje op AirOnline.nl hier kunnen ophouden. Maar het verhaal bij de HB-ZOU gaat nog verder. We hebben namelijk bij deze helikoper nog een bruidsreportage mogen verzorgen! We wisten dat we goed zijn in fotografie, maar dat onze roem tot in Maleisië zou rijken was ons nog niet bekend… 😉

Het bruidspaar bij de HB-ZOU

Wat is het geval; de aanstaande bruidegom Chin Cheah Ong en zijn toekomstige bruid Khye uit Maleisië waren een paar dagen in Europa om alvast hun huwelijksfoto’s hier te maken. Het jonge stel gaat pas volgend jaar in Maleisië trouwen maar wilde nu al beschikken over trouwfoto’s.
Voor dat doel zat Khye in vol ornaat in haar bruidsjurk in de auto. De bruidegom reed met haar door Zwitserland om leuke fotolocaties te bezoeken. Bij het zien van de helikopter werd gestopt om ook hier foto’s te maken. Bij Air-Glaciers vond men dat prima.

De heli vormde een dankbaar decorstuk bij de foto’s

Het bruidspaar had alleen een dame bij zich met een compactcamera. Bij het zien van onze fototoestellen begrepen ze dat daar ook leuke plaatjes mee gemaakt konden worden en zodoende werd afgestemd om een serie foto’s te maken.

HB-ZOU Airbus Helicopters H125 als decor voor een bruidsreportage

Op verschillende manieren werd bij de helikopter geposeerd. Daarbij viel het op dat de bruid en bruidegom het kennelijk ‘cool’ vonden om elkaar zo min mogelijk aan te kijken. Kan uiteraard ook een kwestie van cultuur zijn.

Vooral elkaar niet aankijken voor de foto…

Al met al resulteerde dit in een leuke serie foto’s. Het stel kreeg ons visitekaartje om zo bij thuiskomst contact op te nemen om de foto’s te kunnen ontvangen.

Hé! Jij hier?!?

Specialiteit

We beginnen zo langzamerhand gespecialiseerd te raken in het fotograferen van bruidsparen bij luchtvaartuigen. Ook op Lelystad Airport hebben we in 2018 een dergelijke reportage mogen maken. Binnenkort ook trouwplannen? En wil je ook trouwfoto’s bij een vliegtuig? Roep maar en we staan klaar! 🙂

Ook in augustus 2018 konden we een bruidspaar bij een luchtvaartuig vastleggen

Een gedachte over “Een bron van louter liefde in Lauterbrunnen

Geef een reactie