MilitairMuseum

75 jaar na de verdwijning van Glen Miller boven Het Kanaal

470534 Noorduyn UC-64A Norseman

Almere, 15 december 2019 – Vandaag is het precies 75 jaar gelden dat op 15 december 1944 een Amerikaanse militaire Noorduyn UC-64 Norseman boven Het Kanaal verdween. Dit was op een vlucht van Bedford naar Parijs. Aan boord was de bekende Amerikaanse jazztrombonist, bigbandleider en arrangeur Glenn Miller. Het toestel en de lichamen van de inzittenden zijn nimmer teruggevonden.
Enkele van de meest bekende composities van Glenn Miller zijn Moonlight Serenade, In the Mood en Sing Sing Sing. In 1942 kwam Miller in dienst bij de United States Army. Hij werd de orkestleider van de Army Air Force Band. Daarmee verzorgde hij optredens voor de Amerikaanse manschappen die overzee vochten in de Tweede Wereldoorlog. Aanvankelijk kreeg Miller de rang van Kapitein, later werd hij Majoor.
Een soortgelijk toestel waarmee Glenn Miller verongelukte hangt in het National Museum of the United States Air Force in Dayton, Ohio.

Een gedachte over “75 jaar na de verdwijning van Glen Miller boven Het Kanaal

Geef een reactie