Ierse Piper Warrior EI-DJM op doorreis via Lelystad Airport naar Griekenland

EI-DJM Piper PA-28-161 Warrior II

Lelystad Airport, 15 december 2019 – Vandaag streek er een Ierse Piper Warrior II neer op Lelystad Airport. Deze PA-28 is op doorreis naar zijn nieuwe thuisbasis bij Athene.

EI-DJM Piper PA-28-161 Warrior II op final van baan 23 met 20-29 knopen wind op de neus

De EI-DJM was van de Waterford Aeroclub en stond gebaseerd op Waterford Airport (EIWF) bij het Ierse Killowen. Onlangs stond dit toestel via PlaneCheck te koop voor een vraagprijs van €73.000,-. Inmiddels is het toestel verkocht naar Griekenland. Op zaterdag 14 december is het vanuit de oude thuisbasis zijn reis naar Griekenland begonnen. De eerste stop werd Lydd (EGMD) aan de zuidoostpunt van Engeland. Daar werd overnacht.

De route van de EI-DJM van Waterford naar Lydd (14 december 2019)
De route van de EI-DJM van Lydd naar Lelystad Airport (15 december 2019)

Met een fors windje in de rug werd de dag daarop (zondag 15 december) doorgevlogen naar Lelystad Airport. Wellicht op de kaart niet een logische tussenstop op weg naar Athene maar één van de dames die de kist overvliegt woont hier in de buurt en kon zo even tussendoor naar huis.

EI-DJM Piper PA-28-161 Warrior II

Na de landing taxiede de kist zonder aarzeling naar de KLM Aeroclub. Operations en de Marechaussee wilde daar uiteraard even het fijne even van weten. Een Ierse kist die zomaar de weg op Lelystad Airport wist!? Na de nodige plichtplegingen bleek alles in orde en was iedereen gerustgesteld.

EI-DJM Piper PA-28-161 Warrior II met links en rechts auto’s van de airport autoriteiten
De bemanning van de EI-DJM Piper PA-28-161 Warrior II kreeg even bezoek van de Marechaussee voor een paspoortcontrole

Bij goed weer zal zo snel mogelijk de reis vervolgd worden, zodat deze kist Kerst 2019 in Athene gaat doorbrengen.

Historie

De EI-DJM is in 1983 gebouwd en heeft als constructienummer 28-8316106. Deze Warrior II heeft tot 1992 in Amerika gevlogen als N4314K. Daarna kwam het op 8 juli 1992 in Zwitserland terecht als HB-POV bij de Flugschule Basel AG. Het Ierse avontuur begon op 18 februari 2005. Toen werd het kenmerk EI-DJM op het toestel aangebracht.

EI-DJM Piper PA-28-161 Warrior II

Benieuwd of deze Piper in Griekeneland nog met zijn Ierse registratie zal blijven vliegen of dat het met de tijd een Grieks (SX-) kenmerk ontvangt.

De twee ferry-pilotes poseren even voor hun toestel

Voor nu wensen we de ferry-pilotes een mooi vervolg van hun trip!

Geef een reactie