Airliners

PH-EZV, zoek de tien verschillen…

PH-EZV Fokker 100 KLM (Schiphol, augustus 1989)

Schiphol, augustus 1989 – Toen er (30 jaar gelden) in Nederland nog echte vliegtuigen gebouwd werden kon je op Schiphol regelmatig testvluchten van Fokker toestellen tussen de lijnkisten door tegenkomen. De Fokkers hadden daarbij doorgaans een tijdelijke registratie, veelal in de PH-EX.. of PH-EZ.. serie.
Zo vloog er korte tijd een Fokker 100 met de registratie PH-EZV. Deze kist was voor de KLM bestemd als PH-KLL en had het constructienummer 11275.
Dit toestel heeft echter nooit als PH-KLL gevlogen maar is als G-UKFG bij Air UK in dienst gekomen wat later opgegaan is in KLM Cityhopper.

Hetzelfde toestel, nu als PH-OFG Fokker 100 van KLM Cityhopper (Schiphol, maart 2005)

In die periode heeft het toestel een paar verschillende kleurenschema’s gehad. Uiteindelijk werd de Fokker PH-OFG. Tot oktober 2009 is ermee gevlogen en uiteindelijk is de kist in 2010 op Schiphol gesloopt.

De PH-OFG in zijn laatste kleurenschema van KLM Cityhopper (Schiphol, mei 2008)

Tegenwoordig vliegt er weer een PH-EZV in Nederland. Dit is alleen geen Fokker, maar een Embraer ERJ-190STD. Deze kist is in april 2012 aan de Europese vloot van KLM Cityhopper toegevoegd en vliegt nog altijd vrolijk in de rondte.

PH-EZV Embraer ERJ-190STD KLM Cityhopper (Schiphol, oktober 2019)

Twee keer de PH-EZV dus, zoek de 10 verschillen! Zie het als de AirOnline.nl Kerstpuzzel 2019! 😉

2 gedachten over “PH-EZV, zoek de tien verschillen…

Geef een reactie