Homebuilt

Beschuit met muisjes!

Het (onofficiële) geboortekaartje van de PH-FFT

Lelystad, 21 februari 2020 – Gisteren is de registratie aangebracht op romp van de PH-FFT. Deze Vans RV-12iS “Fun-For-Two” is daarmee weer een stukje verder in zijn ontwikkeling gekomen. De PH-FFT stond wel al in het “geboorteregister” van IL en T vermeld, maar nu het ‘beestje” ook daadwerkelijk zijn naampje heeft opgespeld gekregen was het tijd om de kersverse “ouders” van de jonge spruit te feliciteren. Daar hoorde uiteraard beschuit met muisjes bij! Blauwe muisje wel te verstaan want de jongeling lijkt van het mannelijk geslacht te zijn gezien de blauwe “kledingkeuze” van de pasgeborene.

De registratie PH-FFT is opgespeld op deze Vans RV-12iS
Thom en Marjo Sijs vieren de “geboorte” van hun PH-FFT met beschuit met muisjes

Je kunt discussiëren over het feit dat een vliegtuig pas zijn geboorte beleeft bij zijn eerste vlucht. Maar zeg nou zelf, iedere sierlijke zwaan kan bij geboorte toch ook nog niet vliegen! Bij de PH-FFT is het net zo, de vleugels van het kistje komen er in de pubertijd-fase aan. Dan kan ook de motor ronken. Pubers beginnen dan pas doorgaans ook meer lawaai te maken… Tot die tijd verblijft het toestelletje in de “couveusehangaar” van vader en moeder Sijs op Lelystad Airport.

Thom Sijs bij zijn cockpit in wording

Wel heeft de PH-FFT al een duidelijk meetbare polsslag, de elektrische systemen zijn al “up and running”. De Garmin beeldschermen werken al en ook de elektrische bediening voor flaps en trimvlakken functioneren naar behoren.

De Gamin G3X Touch EFIS Screens functioneren al prima

In tegenstelling tot “puppymensen” komt dit nieuwgeboren vliegtuig met duidelijke handleidingen en manuals. Opvoedingsboeken zoals vroeger van Dr. Benjamin Spock zijn hier vervangen door de manuals van de Garmin G3X Touch EFIS screens. De eerste settings hierin zijn inmiddels doorlopen en opgeslagen in het digitale brein van het jongste familielid.

Thom Sijs is zichtbaar happy met zijn nieuwe “kindje”!

We wensen de kersverse ouders veel geluk met hun jonge geluk. We blijven de verdere groei naar volwassenheid met belangstelling volgen.

PH-FFT, niet alleen “Fun-For-Two” maar ook “Fun-For-One” zo te zien!

Geef een reactie