Algemeen

Oh dear! There’s John Deere!

De drie reeën met op de achtergrond de havendienst, John Deere (het mannetje) links, de dames rechts

Lelystad Airport, 28 februari 2020 – Het stoere ree genaamd “John Deere” had deze middag het onzalige plan om indruk op de vrouwtjes te maken. Hij nam zijn twee vriendinnen Desirée en Florée mee op een date om eens vliegtuigen van dichtbij te gaan kijken op Lelystad Airport.
Wat John en zijn dames niet wisten is dat voor de entREE van de airside je tegenwoordig een toegangsbadge nodig hebt en dat je voor het verkrijgen daarvan zelfs een veiligheidsexamen moet afleggen. Dat had dit drietal overduidelijk niet gedaan!

De reeën liepen over taxibaan SIERRA en NOVEMBER

Zonder enige klaring werd diverse malen gebruik gemaakt van taxiway ‘November’. Deze is nog niet in gebruik. Ook werd zonder toestemming van de toren over de startbaan gelopen. Zeer ongepast!

Zonder klaring wordt baan 23 overgestoken…!

Op het moment dat Airport Operations de REEcalcitrante dieren staande wilde houden om hen op dit wangedrag aan te spreken gehoorzaamden zij niet. Er ontspon zich regelrecht een spel dat doorgaans door kat en muis gespeeld wordt.

In volle draf over het veld

Op enige moment leken John en zijn twee dames door één van de hekken te vertrekken die speciaal voor hen waren opengezet. Helaas ze maakten hun rentREE, het duurde vervolgens bijna een uur voordat de reeën van het veld af waren.

De heken stonden open om de dieren naar buiten te laten

Tijdens dit voorval werd geen enkel risico genomen. Er mochten er geen vliegtuigen hun motoren starten, dit om te voorkomen dat er onbedoeld saté van reerug of wild puREE op het menu zou komen te staan deze avond. Ook het landende verkeer kreeg REEstricties opgelegd. Men mocht wel landen, maar niet doorstarten om daarbij de reeën eventueel ongewenst op te jagen. Er kon geland worden omdat men doorgaans tussen de op- en afritten S1 tot en met S5 opereert. John Deere en zijn meiden liepen tussen S5 en S7.

Ook de brandweerwagens van de luchthaven hielpen mee de reeën op te drijven richting een open hek

Naar ons idee is het hele vliegveld omringd door een hek van zo’n twee meter hoog met daarop drie rijen prikkeldraad. Het is ons dan ook niet bekend hoe deze onverlaten ongezien het vliegveld hebben kunnen betreden. Tot zover de REEcapitulatie van de gebeurtenissen!

In principe zijn de hekken te hoog voor de reeën om overheen te springen, onbekend hoe ze zijn binnengekomen

Geef een reactie