Sportvliegtuigen

SP-RAE Mooney M20TN Acclaim als radioactieve bezorgservice

SP-RAE Mooney M20TN Acclaim

Lelystad, 6 maart 2020 – De Poolse Mooney M20TN Acclaim SP-REA landde deze middag na een vlucht vanuit Warschau op Lelystad Airport. Deze kist staat op naam van Radio Air Express. Dat verklaart tevens de registratie van het toetel. Radio Air Express is een Poolse groothandel in farmaceutische en medische producten uit Wrocław.

Dee route van de SP-RAE van Warschau naar Lelystad Airport

Via de kortste weg werd de CTR binnen gevlogen. Het toestel arriveerde niet, zoals standaard, via Mike maar via Bravo. Daarna via Yankee en overhead naar downwind voor baan 05. Daar stond de follow-me al klaar om het toestel naar het Delta platform te begeleiden.

SP-RAE Mooney M20TN Acclaim op weg naar het platform

Er werd een kleine container met radioactief materiaal gebracht. Op de box stond de code UN 2915 en TYPE A, Radioactive II. Die geeft aan dat het radioactieve stoffen in collo van type A betreft. Dat zijn goederen niet in speciale toestand, niet splijtbaar of splijtbaar, vrijgesteld. De container was goed verzegeld en van sloten voorzien.
Voor het verdere vervoer van de container stond al een busje bij het vliegtuig klaar. Na de nodige plichtplegingen met de Douane werd de container in het busje gezet. Wat de inhoud was weten we niet, vermoedelijk radioactieve stoffen die voor medische of industriële doeleinden worden gebruikt.

SP-RAE Mooney M20TN Acclaim kwam een goed verzegelde container met radioactief materiaal brengen

De SP-RAE stamt uit 2008 (c/n 31-0084). Het is een van de snelste eenmotorige sportvliegtuigen die er is. Daarvoor zorgt een 280 pk sterke Continental motor. Deze kist is volledig IFR uitgerust en heeft een Garmin G1000 glazen cockpit. Voor wie denkt “zo’n kist zou ik ook wel willen hebben”, goed nieuws! De SP-RAE is te koop met ruim 3.600 uren op de teller. Via Aircraft24 zijn de specificaties terug te vinden. De prijs is op aanvraag.

Geef een reactie