Commuters

De stuivertjes werden opnieuw gewisseld bij Satys

SE-LIO Fokker 50 Amapola Flyg

Lelystad, 7 maart 2020 – Op 29 februari 2020 meldden we nog dat er stuivertjes gewisseld waren bij de vliegtuigspuithal van Satys op Lelystad Airport. De Global 5000 P4-AVA kwam toen naar buiten en de Fokker 50 SE-LIO, die op dat moment voor de deur stond, mocht naar binnen.

Vandaag werden de stuivertjes terug gewisseld. De SE-LIO was alweer klaar na één week en de P4-AVA mocht opnieuw naar binnen, nu voor de finishing touch.
Je zou de hangaar van Satys ook een ouderwets weerhuisje kunnen noemen. Al naar gelang de weersgesteldheid komt er een vliegtuig naar buiten. Verandert het weer, dan wordt er gewisseld.
De SE-LIO is gereed voor vertrek. De kist kwam maagdelijk wit aan en is na een week iets minder maagdelijk. Of we dan kunnen spreken van “ontmaagd” is ons niet helemaal duidelijk…

SE-LIO Fokker 50 Amapola Flyg

Op de romp en op de motorgondels zijn titels gekomen met als opschrift ‘Amapola.nu’. We vragen ons af wat het aanbrengen van titels op de romp voor nut heeft als deze grotendeels door de motorgondel afgeschermd worden. Achter op de romp of in de staart zou dat veel beter tot zijn recht komen. Maar goed, wij hebben niet doorgeleerd voor vliegtuigstylist.
Wel fraai aan deze kist zijn de zwarte spinners geworden en het zwarte “masker” rond de cockpitramen.
De Fokker 50 heeft ook een naam meegekregen. Het toestel gaat vanaf nu als “Big Mike” door het leven.

De SE-LIO vóór…
…en na bezoek aan de visagist bij Satys

Inmiddels is “Big Mike” op 8 maart 2020 in de middag vertrokken naar de thuisbasis van Amapola Flyg in het Zweedse Malmö.

Geef een reactie