Algemeen

Piper Aircraft helpt tegen verspreiding coronavirus


Vero Beach (FL), 26 maart 2020
– De Amerikaanse vliegtuigbouwer Piper Aircraft heeft haar  productiefaciliteiten aangewend om bij te dragen aan het stoppen van de verspreiding van het coronavirus. Nu er een dringende behoefte is aan persoonlijke beschermingsmiddelen hebben de ontwikkelaars van Piper de kans aangegrepen om een beschermend gezichtsmasker te produceren bedoeld voor zorgverleners. Dit masker maakt men van beschikbare materialen als plastic, industrieel tape, foam en elastiek. Er zijn voorraden genoeg om de komende dagen enkele duizenden exemplaren per dag te fabriceren. Daarmee wordt enigszins de nood gelenigd naar deze materialen in de VS. De maskers zullen worden overgedragen aan het Cleveland Clinic Indian River Hospital. Dit ziekenhuis ligt op steenworp afstand van de Piper fabriek op Vero Beach Regional Airport in Florida.

Naast de M600 worden nu ook beschermingsproducten door Piper Aircraft gefabriceerd.

Daarnaast heeft Piper nog 1.300 mondmaskers van 3M met klasse N95 gedoneerd.

Op Vero Beach Airport is de Piper fabriek gevestigd waar nu gezichtsmaskers worden gemaakt

2 gedachten over “Piper Aircraft helpt tegen verspreiding coronavirus

Geef een reactie