Teuge met twee leuke Noorse Piper PA-31-310 Navajo’s

LN-NPZ Piper PA-31-310 Navajo C

Teuge, 26 april 2020 – Een middagje Teuge leverde een tweetal leuke Noorse Piper Navajo’s op. Al enige tijd verblijven hier de LN-NPZ Piper PA-31-310 Navajo C en de LN-PNB Piper PA-31-310 Navajo. Beide toestellen zijn van Blom Norway AS, een Noorse onderneming op het gebied van survey flights.
De LN-NPZ staat in onderhoud bij International Aviation Support (IAS). Vandaag was deze kist buiten voor de hangar te vinden.

LN-NPZ Piper PA-31-310 Navajo C

De LN-NPZ stamt uit 1975 en heeft constructienummer 31-7512047. Als eerste is dit toestel in juni 1975 Zweden terechtgekomen als SE-GIY bij Nyge-Aero AB. Lang heeft dat er niet opgestaan want nog diezelfde maand werd deze twin naar Noorwegen overgeschreven als LN-NPZ.

LN-PNB Piper PA-31-310 Navajo is al een halve eeuw oud!

De tweede Navajo was de LN-PNB. Dit is al echt een oudje. Het is een van de vroegst gebouwde Piper PA-31-310 Navajo’s en stamt uit 1970 met constructienummer 31-609. In de VS heeft deze kist als N6714L gevlogen. Daarna is het in Finland terecht gekomen als OH-PNB.

LN-PNB Piper PA-31-310 Navajo

Bezoekers

Deze dag leverde niet veel bezoekers op. We telden er drie. Een was de PH-DTW Yakovlev Yak-52 vanaf Lelystad Airport. We vermoeden dat deze kist nu op Teuge gebaseerd staat, net als de meeste andere Nederlandse Yak-52’s tegenwoordig.
Twee andere bezoekers kwamen vanaf Hilversum. De PH-4T7 is een TL Ultralight TL-3000 Sirius van Dwarf Powerd Gliders. Dit toestel vloog van Hoogeveen terug naar Hilversum en maakte één enkele touch and go op Teuge om daarna direct door te vliegen.

PH-4T7 TL Ultralight TL-3000 Sirius

Een tweede bezoeker vanaf Hilversum was de Katana PH-MFT. Na wee touch and go’s werd een full stop gemaakt om de landingen te betalen.

PH-MFT HOAC DV-20-100 Katana

Locals

Alle overige toestellen waren locals. Hieronder een collage van alles wat we voor de lens kregen.

Geef een reactie