PH-PWW Diamond DA 62 nieuw in Nederland

PH-PWW Diamond DA 62

Lelystad Airport, 4 mei 2020 – Op donderdag 30 april 2020 kwam vanuit Wiener Neustadt (LOAN) in Oostenrijk de Diamond DA 62 PH-PWW aan op zijn nieuwe thuisbasis Rotterdam – The Hague Airport (EHRD). Het betrof hier een hagelnieuwe twin die even daarvoor was opgehaald bij de fabriek in Oostenrijk. Het constructienummer van deze kist is 62.135 en het bouwjaar is uiteraard 2020.

Het typeplaatje van de PH-PWW Diamond DA 62

PW-PWW

Al tijdens de afleveringsvlucht werd de piloot door de verkeersleiding erop geattendeerd dat zijn transponder het kenmerk PW-PWW uitzond. Dat moest natuurlijk PH-PWW zijn. Dit was een klein programmeerfoutje van de fabriek. Aangezien de piloot hier onderweg niets aan kon doen werd die dag rustig doorgevlogen naar Rotterdam.

De vlucht van de PH-PWW was als PW-PWW zichtbaar op de ADSB-radar
Het is echt de PH-PWW en niet de PW-PWW…

Vandaag werd het toestel overgebracht naar Lelystad Airport. Daar is Wings over Holland gevestigd als Nederlandse vertegenwoordiger van Diamond Aircraft. Het doel van deze vlucht was om dat foutje even te herstellen. Ook nu was de verkeersleiding onderweg in “opperste verwarring”… PW-PWW, daar hadden ze natuurlijk nog nooit van gehoord! En uiteraard hoort zoiets goed ingesteld te staan. Daar staat de dealer dan voor klaar.

PH-PWW Diamond DA 62

Deze Diamond is prachtig uitgevoerd. Het interieur ziet er super uit en er zitten vele opties op, waaronder airconditioning. Uiteraard ontbreken in deze moderne cockpit de digitale beeldschermen niet.

Fraai interieur
Digitale cockpit met grote beeldschermen

Het enige waar bij deze beauty wellicht een opmerking over gemaakt kan worden is het kleurenschema. Dat is egaal grijs. Goed, het is grijs metallic. En uiteraard valt over smaak niet te twisten! 😉

PH-PWW Diamond DA 62

Tweede vlucht

Vandaag vloog de PH-PWW voor de tweede keer en de eerste keer vanaf Rotterdam. De vlucht van Rotterdam naar Lelystad voerde via een toeristische route langs de kust. Ten noorden van het Noordzeekanaal werd via Noord-Holland koers gezet naar de polder. En met in totaal nog maar zeven uurtjes op de teller werd de landing op Lelystad Airport ingezet. Daarna werd bij Wings over Holland geparkeerd. Luuk van Hooijdonk en zijn team van Wings over Holland konden direct aan de slag om de kist te vertroetelen.

PH-PWW Diamond DA 62 voor de deur bij Wings Over Holland

Later in de middag op de weg terug naar Rotterdam – The Hague was nog wel PW-PWW op de ADSB-radarbeelden zichtbaar. Wellicht duurt het even voordat de databases hierbij gesynchroniseerd zijn.

Nederlandse Diamond DA 62’s

Inmiddels vliegen er nu in Nederland vijf Diamond DA-62’s rond. Vier daarvan zijn bij Diamond in het Oostenrijkse Wiener Neustadt gebouwd. De PH-UDB is bij de Diamond fabriek in het Canadese London (Ontario) gebouwd.
Op de PH-MBO na hebben allen een maximaal startgewicht (MTOW) van 2.300 kg. De PH-MBO mag maximaal 1.999 kg wegen.

Nederlandse Diamond DA 62’s
Registratie Type C/N Bouwjaar Ingeschreven Opmerking
PH-MBO Diamond DA 62 62.050 2017 14-2-2018 ex OE-FDR
PH-PWW Diamond DA 62 62.135 2020 12-3-2020
PH-UDB Diamond DA 62 62.C007 2018 25-5-2018
PH-VCC Diamond DA 62 62.085 2018 13-7-2018
PH-WMO Diamond DA 62 62.104 2018 2-8-2018

 

Geef een reactie