Homebuilt

De PH-ZME Vans RV-10 nadert voltooiing op Lelystad Airport

(PH-ZME) Vans RV-10

Lelystad Airport, 9 mei 2020 – Vandaag konden we de vrijwel complete Vans RV-10 van Henkjan van der Zouw fotograferen. Deze zelfbouwkist nadert zijn voltooiing. Er moeten nog een aantal kleine zaken afgehandeld worden en dan kan van deze kist de motor voor het eerst gestart worden.

(PH-ZME) Vans RV-10

Al op 25 augustus 2019 arriveerde de RV-10 op een trailer op Lelystad Airport. De laatste fase van de bouw zou hier plaatsvinden. Op dat moment zaten de staart en de vleugels nog niet aan het toestel.

Zo zag de (PH-ZME) Vans RV-10 er op 25 augustus 2019 nog uit

De Vans RV-10 zal uiteindelijk PH-ZME worden (c/n 40355). De letters voor de registratie zijn al in bestelling en deze worden eerdaags op de romp en onder de vleugel aangebracht. Ook de verplichte aanduiding dat het om een experimental gaat komt op een sierlijke wijze op de kist te staan.

De (PH-ZME) Vans RV-10 heeft een fraai kleurenschema

De afgelopen maanden is de bouw langzaam vooruitgegaan. Deels omdat de eigenaar niet altijd in het land is. Dit bouwproject loopt inmiddels al sinds 2005, maar de finish nadert nu echt.

De cockpit van de (PH-ZME) Vans RV-10

Als binnenkort dit toestel ook zijn Bewijs van Luchtwaardigheid (BvL) heeft weten te behalen dan is dit de derde Vans die op Lelystad Airport dit jaar het luchtruim kiest. Eerder ging de RV-12iS PH-IIX hem al voor en ook de RV-12iS PH-FFT staat aan de vooravond van zijn eerste vlucht. Vans-tastisch toch!

(PH-ZME) Vans RV-10 is bijna voltooid

Geef een reactie