Bizjets

Even de benen strekken

VQ-BNT Dassault Falcon 7X bj S1 voor een motortest

Lelystad Airport, 15 mei 2020 – De Dassault Falcon 7X VQ-BNT (c/n 135) staat al een tijdje stil (sinds 28 maart 2020) voor de hangar van Satys. Het toestel moet geduldig even op zijn beurt wachten om door de vliegtuigspuiters onder handen genomen te worden.
Om de stramme botten niet te stroef te laten worden werden vandaag even de benen gestrekt. Er werd een uitje georganiseerd richting S1 bij baan 23. Daar is de officiële run-up area om de motoren proef te kunnen draaien.

De VQ-BNT Dassault Falcon 7X onder begeleiding op weg voor zijn workout

De VQ-BNT mocht de “spieren” losgooien voor een maintenance high power enginetestrun. Na vijf minuten warming up ging het vermogen er voor 80% op gedurende tien minuten. vervolgens nog vijf minuten cooling down. Daarna was de workout voor vandaag voltooid. Zo blijft deze bizzer mooi “in shape”!

Geef een reactie