Airliners

5B-DCW Airbus A319 van Cyprus Airways in mooi avondzonnetje op Schiphol

5B-DCW Airbus A319-114 – Cyprus Airways

Schiphol, 27 mei 2020 – Een maatschappij die zijn toestellen in een fraai kleurenschema heeft gehesen is Cyprus Airways. Op een avondvlucht van Schiphol naar Larnaca op Cyprus liet de 5B-DCW (c/n 1129) zich dankbaar fotograferen in het avondlicht.

Vlag Cyprus

De twee Airbussen A319 5B-DCW en 5B-DCX (groter is de vloot momenteel niet) zijn geheel mintgroen gespoten met daarop in de staart en op de motorgondels een grote olijftak. Dit nationale symbool van Cyprus is ook in de vlag terug te vinden.
Voor op de neus, naast de deur is nog een gestileerde moeflon aangebracht. Ook dit is een Cypriotisch symbool en tevens ook het logo van het oorspronkelijke Cyprus Airways dat in 2015 ter ziele ging (zie foto’s hieronder).

Naast de deur staat een gestileerde moeflon

De oorspronkelijke maatschappij Cyprus Airways ging begin 2015 failliet. Nadat door de Europese Commissie geconstateerd was dat de maatschappij onterecht staatssteun had ontvangen moest daar een groot deel van terugbetaald worden. Dat kon de maatschappij niet opbrengen en ging vervolgens op de fles.

5B-DCW Airbus A319-114 – Cyprus Airways

In 2016 richtte de Russische maatschappij S7 Airlines de Cypriotische maatschappij Charlie Airlines op. Deze maatschappij begon in 2017 met passagiersvluchten in het Midden-Oosten en in Europa. Uit de failliete boedel werd de merknaam Cyprus Airways voor ruim € 2 miljoen gekocht en zodoende vliegt er nu weer een maatschappij rond met de naam Cyprus Airways.

5B-DCW Airbus A319-114 – Cyprus Airways

Geef een reactie