BizjetsBizpropsSportvliegtuigen

Internationaal gevuld platform op Lelystad Airport

OH-JRJ Pilatus PC-12/47E (c/n 1796)

Lelystad Airport, 5 juni 2020 – Zo zien we het graag, een platform vol interessante bezoekers. Vier verschillende nationaliteiten bijeen vandaag op het Delta-platform van Lelystad Airport.
Als eerste noemen we de Finse Pilatus PC-12/47E OH-JRJ. Deze turboprop kwam vanuit zijn geboorteland Zwitserland.

OH-JRJ Pilatus PC-12/47E (c/n 1796)

Drielandenpunten

Het toestel was gestart op Lausanne (LSGL) en vloog vervolgens driemaal over een drielandenpunt heen alvorens het Nederlandse luchtruim binnen te vliegen. Eerst passeerde de Pilatus het punt waar Frankrijk, Duitsland en Luxemburg samenkomen. Toen passeerde met het gezamenlijke grenspunt van Luxemburg, Duitsland en België. Tot slot werd het drielandenpunt bij Vaals tussen Nederland, België en Duitsland overvlogen. Toeval of niet en het is een feitje van niks natuurlijk, maar wel leuk om te weten toch?!? 🙂

De route van de OH-JRJ over drie drielandenpunten

Na de landing werd de Pilatus in de stromende regen pal aan het hek geparkeerd. Om het uitladen van de bagage van de passagiers te vergemakkelijken werd de grote vrachtdeur van de Pilatus geopend. Daarbij blijkt maar weer eens te meer hoe veelzijdig dit toestel is.

OH-JRJ Pilatus PC-12/47E met geopende laaddeur

De Finse maatschappij Hendell Aviation vliegt met de OH-JRJ. Zij hebben in totaal dertien PC-12’s in de vloot. Het bedrijf beschikt over een vestiging in Finland en in Zwitserland.

OH-JRJ Pilatus PC-12/47E (c/n 1796)

SP-DBA

De tweede nationaliteit die we op het Delta-platform zagen was een Pool in de vorm van een Cirrus SR22T GTS Platinum. Deze SP-DBA is van de vijfde generatie van het model SR22 en is in 2014 gebouwd. De SP-DBA is geen onbekend voor Lelystad Airport, het toestel is wel al vaker hier geweest. Vandaag arriveerde het vanuit Warschau, een vlucht van 3:44u.

SP-DBA Cirrus SR22T GTS Platinum

Vertrek T7-PET

Als derde land van herkomst noemen we San Marino. Rond het middaguur stond het vertrek van de T7-PET Embraer EMB-500 Phenom 100 gepland. Er moest eerst nog wel even getankt worden na de vlucht vanuit Barcelona de vorige avond.

De T7-PET Embraer EMB-500 Phenom 100 wordt voorzien van JetA1

De twee vliegers en drie passagiers stapten daarna in om richting Berlijn-Tegel te vliegen.

T7-PET Embraer EMB-500 Phenom 100
De route van de T7-PET van Lelystad naar Berlijn

D-FCAE

De vierde en laatste buitenlandse bezoeker was de Duitse D-FCAE. Deze lange Cessna Caravan verblijft al een aantal dagen op Lelystad Airport ten behoeve van surveyvluchten boven ons land. Nu het een paar dagen slecht weer is blijft het toestel aan de grond in afwachting van betere omstandigheden.

De D-FCAE Cessna 208B Grand Caravan staat al een paar dagen werkloos op het platform

Geef een reactie