De (VQ-BNT) Dassault Falcon 7X mocht even een luchtje scheppen

VQ-BNT Dassault Falcon 7X

Lelystad Airport, 4 juni 2020 – Al op 23 maart 2020 arriveerde de VQ-BNT op Lelystad Airport bij de vliegtuigspuiterij Satys. Doel van het bezoek van deze Dassault Falcon 7X (c/n 135) was het verkrijgen van een nieuwe verflaag en een nieuwe identiteit. Het toestel moest evenwel een poosje op zijn beurt wachten en verbleef geruime tijd in de wachtkamer afwisselend voor de deur van de hangaar van Satys en Zeusch.

Zo zag de VQ-BNT Dassault Falcon 7X er bij aankomst uit
De VQ-BNT Dassault Falcon 7X moest o.a. de D-AFAL Bombardier Global Express voor laten gaan

Om goed in vorm te blijven is de kist geregeld door ASL – JetNetherlands vertroeteld. Er is een paar keer mee proefgedraaid om de motoren soepel te houden.

De (VQ-BNT) Dassault Falcon 7X in de spuithal van Satys

Pas toen de D-AFAL en de PH-JRC klaar waren mocht de VQ-VNT eindelijk op 26 mei 2020 naar binnen. Daarna zijn de medewerkers van Satys gelijk begonnen het toestel helemaal kaal te maken.

De (VQ-BNT) Dassault Falcon 7X wordt voor korte tijd naar buiten gereden

Vandaag mocht de Falcon 7X even korte tijd naar buiten. Zo te zien omdat er wat onderhoudswerk aan de spuithal plaats moest vinden. De kist was nog helemaal kaal. Er moet nog wat werk verzet worden om dit “lelijke eendje” weer als prachtige “zwaan” voor de dag te laten komen, maar dat gaat vast en zeker de komende dagen lukken!

We zijn benieuwd naar het eindresultaat! En natuurlijk naar de nieuwe identiteit. Zou het feit dat ASL – JetNetherlands voor het toestel zorgt een voorbode zijn?

Een gedachte over “De (VQ-BNT) Dassault Falcon 7X mocht even een luchtje scheppen

Geef een reactie