HelikoptersHomebuiltSportvliegtuigen

Belgische heli doet retourtje Knokke – Lelystad

OO-ECB Eurocopter EC120 B Colibri

Lelystad Airport, 19 juni 2020 – Vanuit de heliport Knokke-Westkapelle (EBKW) arriveerde de OO-ECB. Deze Eurocopter EC120 B Colibri werd netjes pal aan het hek op het Delta-platform geparkeerd. Het plan was om twee tot drie uur te blijven om dan weer huiswaarts te keren naar het Belgische Knokke.

OO-ECB Eurocopter EC120 B Colibri

Deze helikopter is in 2000 gebouwd met c/n 1096 en heeft als testregistratie F-WQDK gehad. Daarna werd het OO-ECB en kwam het in dienst bij Noordzee Helikopters Vlaanderen. Het toestel had toen een geel-grijs gestreept kleurenschema.

OO-ECB Eurocopter EC120 B Colibri

Tegenwoordig is het toestel donkerblauw en heeft het reclame opgespeld gekregen van de makelaar Liv’ IMMO uit Knokke. De registratie staat bescheiden in de staart. Net als de typeaanduiding en het constructienummer. Hoeven we daar niet naar te zoeken!

OO-ECB Eurocopter EC120 B Colibri
OO-ECB Eurocopter EC120 B Colibri

Falco

Een ander leuke bezoeker vandaag was de PH-IAO. Dit is een zelfgebouwde Sequoia F.8L Falco. Deze zelfbouwkist is voorzien van een moderne ‘glazen’ cockpit. Als motor is gekozen voor een Lycoming O-360 variant van 180 pk.

PH-IAO Sequoia F.8L Falco

Het toestel staat gebaseerd op Teuge. Na een korte stop vertrok dit snelle kistje alweer.

PH-IAO Sequoia F.8L Falco

Voor wie deze site regelmatig volgt weet dat we behoorlijk fan zijn van dit fraai gelijnde ontwerp. Zoek maar eens op ‘Valkeniers’ op deze site.

PH-IAO Sequoia F.8L Falco

Pech

De PH-LFC wilde een vlucht gaan maken. De motor bleek niet lekker te lopen en daarom werd de Fuji geholpen door de havendienst teruggesleept naar zijn thuisbasis bij Wings over Holland. Het was kennelijk een kleinigheid want later in de middag kon het kistje alweer het luchtruim kiezen.

PH-LFC Fuji FA-200-160 Aero Subaru

Geef een reactie