Homebuilt

Sonex from Hell

G-HELL Sonex Sonex

LAA Rally – Sywell, 1 september 2018 – Deze Sonex Sonex G-HELL vloog voor het eerst op 20 september 2015. Dat was 2,5 jaar nadat de bouw door Tim Shaw en Lee Wilkinson in februari 2013 was begonnen. Deze zelfbouw Sonex Sonex heeft een Jabiru 3300A motor aan boord. Het kistje – met dezelfde naam als merk en model – heeft als constructienummer LAA 337-15182 en het is bouwkit nummer 1600 van de Sonex Sonex. Er is met dit kistje tot voorjaar 2020 inmiddels 213 uur gevlogen. Wij kwamen deze kist in september 2018 tegen tijdens de LAA Rally op Sywell in de UK.
Maar wat nu te denken van de registratie, G-HELL…? En wat te denken van de gezellige staartafbeelding met ‘HellRazer’ erop…? Dit is de figuur Pinhead uit de Britse horrorfilm ‘Hellraiser’ (1987) van Clive Barker. De film is gebaseerd op zijn eigen boek ‘The Hellbound Heart’ (1986). Pinhead is een gezellig typje, uitgedost als wandelend speldenkussen, die gesteld is op de pijn van zijn slachtoffers. Een soort SM voor gevorderden. Je moet het maar leuk vinden!

De altijd gemoedelijke Pinhead uit Hellraiser

Wat mij betreft twee mogelijkheden; 1) de bouwers zijn enorme fan van deze klassieke horrorfilm of 2) ze hebben bij de bouw van dit toestel dermate veel pijn geleden (wellicht een keer op hun duimpje geslagen…) dat ze deze kist associëren met de gebeurtenissen uit ‘Hellraiser’.

G-HELL Sonex Sonex

Je trekt wel bekijks met dit uiterlijk van het vliegtuig en misschien is het daar ook wel om te doen. Wij hadden wellicht eerder voor een lief roze bloemetjesmotief gekozen. Of slaan we dan weer door naar de andere kant…?

Geef een reactie