Schuiven met bizjets op Lelystad Airport

PH-UNC Dassault Falcon 7X

Lelystad Airport, 24 juni 2020 – Er wordt de laatste dagen flink heen-en-weer gereden met bizjets op Lelystad Airport. De OE-IOI Embraer EMB-135BJ Legacy 600 was eergisteren van de hal van Zeusch naar die van Satys gegaan. De PH-UNC Dassault Falcon 7X legde de omgekeerde route af.

OE-IOI Embraer EMB-135BJ Legacy 600 achter de vliegtuigtrekker van Satys

De OE-IOI is inmiddels weer gewassen en opgepoetst door de medewerkers van Satys. De weken stilstand in de buitenlucht (onder andere bij Aviodrome) hadden het toestel alweer vuil gemaakt. Er zat onder andere al de nodige vogelpoep op. Dat is er nu weer af en de kist glimt weer.

OE-IOI Embraer EMB-135BJ Legacy 600 tijdens het proefdraaien op S1

Stilstand is niet goed voor een vliegtuig. Vandaar dan ook dat er met de OE-IOI even werd proefgedraaid bij S1. Dit is de gebruikelijke opstelplaats voor het proefdraaien van motoren.
Nadat dit doorlopen was werd de kist weer door de vliegtuigtrekker van Satys opgehaald en bij de spuithal van Satys afgeleverd.

Vervolgens werd de PH-UNC Dassault Falcon 7X achter de vliegtuigtrekker gekoppeld

Direct daarop reed de trekker naar de Zeusch hangaar om daar de PH-UNC op te pikken. Over het hoe en waarom omtrent dit toestel hebben we al een eerder artikel geplaatst.
Het is dorstig weer en dus moet je zorgen voor voldoende inwendige vloeistoffen. Nu was eergisteren de PH-UNC helemaal drooggelegd. Alle kerosine was eruit gepompt om het toestel leeg te kunnen wegen. Vandaag werd de Falcon naar het Delta-platform gesleept om weer voorzien te worden van de nodige litertjes JetA1.

De Shell tankwagen komt langs bij de dorstige PH-UNC Dassault Falcon 7X

Daarna is de PH-UNC weer teruggesleept naar de Zeusch hangaar. Het lijkt erop dat het vertrek van de kist aanstaande is.

PH-UNC Dassault Falcon 7X lijkt klaar voor vertrek

Als laatste melden we nog een Super Dimona motorzwever. De D-KGPB was de dag ervoor al aangekomen en heeft de nacht doorgebracht op Lelystad Airport.

D-KGPB Diamond HK-36TTS Super Dimona

Geef een reactie