Bizjets

VP-CLP Bombardier Global Express XRS van LUKoil-Avia krijgt een nieuwe verflaag

VP-CLP Bombardier BD-700-1A10 Global Express XRS

Lelystad Airport, 28 juni 2020 – Met de nodige vertraging arriveerde aan het einde van de zondagmiddag de VP-CLP Bombardier BD-700 1A10 Global Express XRS op Lelystad Airport. Doel van het bezoek; een nieuwe verflaag aan laten brengen bij de vliegtuigspuiterij Satys. Deze bizjet stond aanvankelijk voor de vrijdag ervoor op de planning om te arriveren, maar dat werd verschoven naar zondag. De voorgenomen aankomsttijd van 14:30u werd niet gehaald, het werd twee uurtjes later voordat het toestel vanuit Berlijn landde.

VP-CLP Bombardier BD-700-1A10 Global Express XRS

Omdat de VP-CLP later dan gepland arriveerde waren er geen medewerkers van Satys meer aanwezig om het toestel naar de spuithal te begeleiden. Dat moest even wachten tot de volgende dag.

Geen ontvangstcommité bij aankomst, bij Satys was men inmiddels al naar huis

LUKoil-Avia

Deze Global Express XRS vliegt voor LUKoil-Avia. Dit is een Russische luchtvaartmaatschappij als onderdeel van de oliemaatschappij LUKoil. De oliemaatschappij LUKoil is het op één na grootste bedrijf in Rusland, na Gazprom.

VP-CLP Bombardier BD-700-1A10 Global Express XRS

LUKoli-Avia is in eerste instantie bedoeld voor het vervoer van de directieleden van LUKoil, maar er worden ook chartervluchten door deze club verzorgd. De thuisbasis van LUKoil-Avia is Sheremetyevo Airport bij Moskou.

VP-CLP Bombardier BD-700-1A10 Global Express XRS
VP-CLP Bombardier BD-700-1A10 Global Express XRS

LUKoil-Avia heeft een behoorlijke vloot vliegtuigen, zoals een Boeing 737BBJ, diverse kleinere bizjets, maar ook propellerkisten als een Beech King Air of helikopters van Russische makelij (Mil Mi-8). De meeste toestellen dragen geen Russische (RA-…) registratie, maar zijn ondergebracht in het fiscaal gunstige luchtvaartregister van de Kaaimaneilanden (VP-C…). Alle toestellen van LUKoil-Avia hebben hetzelfde kleurenschema.

VP-CLP Bombardier BD-700-1A10 Global Express XRS

De VP-CLP is gebouwd in 2007 en heeft constructienummer 9267. In de loop van de tijd heeft het toestel al diverse registraties gehad; ex OY-LUK, M-MMAS, N78ZZ, C-FNDQ.

VP-CLP Bombardier BD-700-1A10 Global Express XRS

Geef een reactie