Bizjets

D-ADCL Gulfstream G550, de Rolls-Royce onder de Mercedes

D-ADCL Gulfstream G550

Schiphol, 1 juli 2020 – Een leuke Gulfstream op Schiphol-Oost. In Duitsland vliegen slechts vier Gulfstream G550 bizjets. Twee daarvan zijn van BMW (D-ABMW en D-AUTO), één is het testvliegtuig van het Deutsches Zentrum für Luft- und Raumfahrt (D-ADLR) en dan de hier afgebeelde D-ADCL. Deze laatste Gulfstream is van DC Aviation uit Stuttgart. DC Aviation vliegt overigens ook nog met de D-AWWW, een Gulfstream G650ER, het grotere langeafstands-broertje van de G550.

D-ADCL Gulfstream G550

Een Duitse Gulfstream in Nederland zie je dan ook niet iedere dag. Meestal worden deze kisten voor grote afstanden gebruikt. Een hopje Zürich – Schiphol is dan een relatief kort vluchtje. Daar kwam het toestel op 30 juni 2020 namelijk vandaan. De D-ADCL mocht een dagje uitrusten en vertrok pas weer 2 juli 2020 in de ochtend naar Genua. Vanaf daar vloog de bizjet weer terug naar de thuisbasis in Stuttgart. Deze kist heeft best een leuk leven, afgelopen weekend vloog het bijvoorbeeld nog even naar Martinique en Barbados om daarna weer naar Europa terug te keren.

D-ADCL Gulfstream G550

Daimler

DC Aviation is ontstaan in 2007. Het bedrijf is voortgekomen uit de DaimlerChrysler Avaiton, een onderneming die in 1998 werd opgericht als onderdeel van de DaimerChrysler AG (nu Daimler AG), de moedermaatschappij van onder andere het automerk Mercedes. Nu je dit weet is het ook niet moeilijk te raden dat “DCL” in de registratie van dit vliegtuig staat voor DaimlerChrysler.
De Gulfstream bizjets worden wel gekenmerkt als “de Rolls-Royce onder de vliegtuigen”. Het toestel heeft ook daadwerkelijk Rolls-Royce motoren. Een vervoermiddel waar men zelfs bij Mercedes via DC Aviation graag gebruik van maakt.

D-ADCL Gulfstream G550

De D-ADCL heeft constructienummer 5435. Deze kist is nieuw in december 2013 afgeleverd en heeft bij Gulfstream kort N435GA als testregistratie gehad. Het toestel is te huur via DC Aviation. Er kunnen maximaal zestien gasten mee aan boord. De passagiers kunnen in acht luxe fauteuils zitten of op één van de twee vierzitsbanken.

De cabine-indeling van de D-ADCL

Comfort

Voor het gemak en vermaak is er een CD/DVD speler aan boord, WiFi, laptopaansluitingen, twee telefoons, een livecamera in de neus en een toilet. Slapen kan ook onderweg. De zitplaatsen kunnen omgetoverd worden tot zes bedden.

D-ADCL Gulfstream G550

Geef een reactie