Helikopters

Traumaheli PH-LLN Airbus Helicopters H135 voorzien van bestickering

PH-LLN Airbus Helicopters H135

Lelystad Airport, 3 juli 2020 – De pas afgeleverde traumahelikopter PH-LLN vloog vandaag terug van de vliegbasis Volkel naar Lelystad Airport. Vanaf Volkel heeft het nieuwe toestel de afgelopen maand gevlogen om bemanning wegwijs te maken met alle “ins en outs” van deze moderne helikopter.

PH-LLN Airbus Helicopters H135

Op 28 juni 2020 was dit hagelnieuwe exemplaar afgeleverd. De heli was toen nog niet voorzien van het gebruikelijke kleurenschema wat op de traumahelikopters van ANWB Medical Air Assistance gevoerd wordt. Alleen de basiskleur fluorgeel was aanwezig en een paar stickers van de ANWB.

De PH-LLN Airbus Helicopters H135 hier nog kaal” kort na aflevering (Lelystad, 29 mei 2020)

Het uiterlijk van het toestel is de afgelopen dagen aangepast. Net als bij de PH-DOC heeft deze helikopter de “nieuwe” dikkere rood-blauwe strepen meegekregen. Voorheen was deze belijning dunner. Met het toepassen van deze wijze van bestickeren is ook de opsomming op de romp van de samenwerkende medische centra komen te vervallen.

PH-LLN Airbus Helicopters H135 met de dikkere rood-blauwe striping
Op de staartboom staat het noodnummer 112

Inmiddels is het toestel aan de buitenkant “op smaak gebracht”. Nu de binnenkant nog, want er is nog geen medisch interieur aanwezig in dit toestel. Dat wordt ingebouwd zodra hetzelfde klusje is geklaard bij de andere nieuwe helikopter PH-UMC. Dit toestel staat nu voor inbouw op uit Bonn-Hangelar (EDKB) in Duitsland en wordt medio juli volledig inzetbaar als “Lifeliner” weer terugverwacht.

PH-LLN Airbus Helicopters H135

Geef een reactie