HelikoptersHomebuiltSportvliegtuigen

Verstoppertje in een helikopter

PH-YIS Airbus Helicopters H135 staat proef te draaien en de piloot kijkt om zich heen

Lelystad Airport, 13 juli 2020 – De PH-YIS hoort thuis op een privé helispot bij Breukelen. We hebben al eens eerder over deze Airbus Helicopters H135 bericht. Vandaag was het toestel op bezoek bij HeliCentre voor onderhoud. Gedurende een aantal minuten werd de heli proefgedraaid. Daarbij zat de piloot de boel om zich heen in de gaten te houden. Op een gegeven moment boog hij zodanig voorover achter het instrumentenpaneel dat hij onzichtbaar werd. Even leek het of er een onbemande helikopter stationair stond te draaien…! 🙂

De PH-YIS Airbus Helicopters H135 staat te draaien…
…maar er lijkt geen piloot in te zitten!

Nadat alles in orde bevonden was kon de heli even later vertrekken. De bestemming was Rotterdam – The Hague Airport, waar deze eigenaar ook een Cessna CitationJet 4 heeft staan.

De PH-YIS Airbus Helicopters H135 op pad naar Rotterdam – The Hague

Er was nog heli op bezoek bj HeliCentre. De “Police02” was op bezoek. Dit callsign hoort bij de PH-PXB en dat is een Eurocopter EC135 P2+.

PH-PXB Eurocopter EC135 P2+ op bezoek bij HeliCentre

De derde helikopter die we noemen is de PH-ULP. Eerder deze dag was de PH-TTR Airbus Helicopters H135 vertrokken richting Volkel. Voor het eerst wordt dit nieuwere model ingezet als Lifeliner3 en daarmee werd de PH-ULP afgelost. De PH-ULP staat net als de PH-ELP te koop. Nu de pas afgeleverde nieuwe helikopter PH-UMC zeer binnenkort inzetbaar is kan het zomaar zijn dat de PH-ULP voor een van de laatste keren afgelost is.

PH-ULP Eurocopter EC135 T2 arriveert vanuit Volkel
Heli-flightline op Lelystad Airport

Proef gevlogen vanaf Lelystad maar daarna verhuisd naar Hilversum. Dan hebben we het over de PH-AWX Sonex Sonex. Vandaag was de PH-AWX weer eens op Lelystad aanwezig en maakte het zelfbouwkistje een paar lokale vluchten.

PH-AWX Sonex Sonex
PH-AWX Sonex Sonex

De PH-BAA hoort thuis op Breda/Seppe. De Aquila A210 stond op het platform bij de toren en vertrok na verloop van tijd weer huiswaarts. De terugvlucht verliep met een rondje om de Schiphol CTR heen.

PH-BAA Aquila A210
PH-TRC Blackshape BK160 Gabriél

Geef een reactie