D-EIZJ, gewoon een fraaie Beech F33A Bonanza

D-EIZJ Beech F33A Bonanza

Wilhelmshaven en Leer-Papenburg, 1 augustus 2020 – Gewoon een mooie Beech Bonanza deze keer. Een fraai Duits exemplaar uit 1978. Dit toestel heeft constructienummer CE-788. Er is een bijna oneindige lijst met varianten van dit ontwerp, dat al voor het eerst in 1945 vloog en nog altijd in productie is. Deze Duitse D-EIZJ is een F33A Bonanza.

D-EIZJ Beechcraft F33A Bonanza

Van de F33A versie zijn er tussen 1970 en 1994 in totaal 821 gebouwd. Dit model is uitgerust met een 285 pk (209 kW) sterke zescilinder Continental IO-520-B motor.
In Nederland kennen we goed de hiervan afgeleide aerobatic-versie als F33C. Dat waren de Bonanza’s waar indertijd de Rijksluchtvaartschool mee vloog.

D-EIZJ Beechcraft F33A Bonanza

We kwamen de D-EIZJ op één dag tweemaal tegen op verschillende velden. Allereerst landde deze gele Bonanza op Wilhelmshaven om deel te nemen aan de bescheiden Fly-In die daar gehouden werd. Later in de middag vloog het toestel door naar het nabijgelegen Leer-Papenburg om daar de “Schnitzel-Fly-In” bij te wonen. Zelf hadden we deze route even hiervoor afgelegd met onze gehuurde Cessna 172. Op Leer-Papenburg trakteerde de piloot ons op een low-pass alvorens te landen.

Geef een reactie