“Fokker Four” vliegt ook in 2020 door

PH-HOL / E-27 Fokker S.11.1 Instructor

Lelystad Airport, 31 juli 2020 – Op de laatste dag van juli zagen we voor het eerst dit jaar het formatieteam “Fokker Four” op volle sterkte vliegen. De maanden hiervoor hadden wel al enkele van de vier Fokker S.11 Intstuctors gevlogen, maar nog niet allemaal en niet allemaal tegelijk.

PH-HOK / E-29 Fokker S.11.1 Instructor

De Fokker S.11.1 Instructors staan gestald in de operationele museumhangaar bij Aviodrome. Ondanks de corona-ellende vliegt dit team met de antieke Fokkers uit de jaren vijftig gewoon door. Gelukkig maar! Ook al zijn er dit jaar geen evenementen waar met de toestellen voorgevlogen gaat worden.
Deze dag gingen de Fokkers met z’n vieren op pad voor een trainingsvlucht.
Strak in het gelid werd vanaf de T2-hanaagr bij het luchtvaartmuseum Aviodrome naar holdingpoint S5 van baan 05 getaxied. Daar vertrokken de oude lestoestellen één voor één in een streaming take-off. “Fokker Four” voert geen formatiestarts uit.

PH-AFS / E-14 Fokker S.11.1 Instructor

Kort na de start vlogen de kistjes richting Dronten. Omdat de achterste wat moeite had om in positie te komen werd een “rondje van de zaak” gemaakt binnen de Lelystad-CTR om zo de formatie makkelijker te kunnen formeren. Daarna werd overgeschakeld op een eigen frequentie om vervolgens buiten de CTR het formatievliegen te oefenen.

PH-HOG / E-39 Fokker S.11.1 Instructor

In volgorde van opkomst hieronder de vier toestellen.

PH-HOK / E-29 Fokker S.11.1 Instructor

PH-HOL / E-27 Fokker S.11.1 Instructor

PH-HOG / E-39 Fokker S.11.1 Instructor

PH-AFS / E-14 Fokker S.11.1 Instructor

Geef een reactie