Kort vluchtje voor de CS-PHK Embraer EMB-505 Phenom 300 van Netjets

CS-PHK Embraer EMB-505 Phenom 300

Lelystad Airport, 28 augustus 2020 – Bezoekende bizjets op Lelystad Airport komen doorgaans van heinde en verre. Alleen vandaag niet, de CS-PHK kwam helemaal niet van ver! Het toestel was eenentwintig minuten eerder opgestegen van Teuge International Airport (EHTE). En zelfs met een extra rondje ter hoogte van het Veluwemeer zat er niet veel meer vliegtijd in dan de eerdergenoemde eenentwintig minuten.

De route van Teuge naar Lelystad met een extra rondje boven het Veluwemeer

De CS-PHK is een toestel uit de fractional-owner-vloot van Netjets. Het is een Embraer EMB-505 Phenom 300 met als constructienummer 50500433. Het bouwjaar van deze privéjet is 2017 en er kunnen naast de twee vliegers zes passagiers mee aan boord. In totaal heeft de Europese tak van Netjes zestien Phenom 300’s in de vloot (CS-PHA tot en met CS-PHP).
Tussen de buien door kon de CS-PHK met een zonnetje gefotografeerd worden. Al was een beeld met waterdruppels ook gemakkelijk te maken…

CS-PHK Embraer EMB-505 Phenom 300 in de stromende regen

Aan het begin van de avond vertrok het toestel weer. Het callsign was “Fraction498M”. Voordat het toestel in de ochtend op Teuge was geland was het gestart in Zürich. De retourvlucht vanuit Lelystad voerde ook weer naar Zwitserland, alleen nu naar Genève.

Een gedachte over “Kort vluchtje voor de CS-PHK Embraer EMB-505 Phenom 300 van Netjets

  1. ‘In totaal heeft de Europese tak van Netjes…’
    Moeilijk om eens foutloos een artkel te schrijven!
    ‘Netjes’ ipv Netjets’.

Geef een reactie