Sportvliegtuigen

Doodgewoon kan ook erg leuk zijn!

OO-ALE Reims/Cessna F172M Skyhawk

Spa-La Sauvenière, 22 augustus 2020 – Dat een doodgewone Cessna 172 best een leuk plaatje op kan leveren bewijst de OO-ALE op Aérodrome de Spa-La Sauvenière. Goed, je moet de ingrediënten even mee hebben. Zon in de rug. Het kistje is net los en op een hoogte waarbij je goed kunt doorkijken naar het omringende glooiende landschap van de Belgische Ardennen. Ook moet je iets hoger staan waardoor het beeld nog fraaier wordt. Alles klopte! Op Spa-La Sauvenière zijn erg leuke fotomogelijkheden!

Rondvlucht

Even hiervoor werd de OO-ALE in gereedheid gebracht voor een rondvlucht. Daarbij werden ook GoPro camera’s aan het toestel bevestig. Vervolgens taxiede men uit voor de rondvlucht.

Er werden GoPro camera’s aan de OO-ALE Reims/Cessna F172M Skyhawk bevestigd
OO-ALE Reims/Cessna F172M Skyhawk op weg naar de baan voor de rondvlucht

Na korte tijd meldde de OO-ALE zicht weer op final om te landen. Ook bij het taxiën naar de parkeerplek kon een mooie foto gemaakt worden terwijl het toestel over de “pianokeys” van de baan rijdt.

OO-ALE Reims/Cessna F172M Skyhawk over de “pianokeys”

Falen of succes

Falen en succes ligt overigens soms dicht bij elkaar als je vliegtuigen fotografeert. Het gaat bij ons ook wel eens mis. De foto hieronder werd namelijk enkele ogenblikken gemaakt na de eerste fraaie foto van de OO-ALE.

Mislukt! 🙂

De OO-ALE is een Reims/Cessna F172M Skyhawk uit 1974 die bij Reims in Frankrijk in licentie is gebouwd. Het constructienummer van dit toestel is 1126. Het toestel hoort thuis in de vloot van de Royal Aero-Para Club de Spa.

Geef een reactie