Old TimersSportvliegtuigenUltralights

Erco 415C Ercoupe N99280 uit 1946 en een paar bezoekers op Lelystad Airport

N99280 Erco 415C Ercoupe

Lelystad Airport, 7 september 2020 – Leukste kistje vanmiddag was de lokaal gebaseerde N99280. Deze Erco 415C Ercoupe uit 1946 vliegt niet zo vaak. Vandaar dat we met deze klassieker het bericht openen.

N99280 Erco 415C Ercoupe

Nadat het toestelletje bij terugkomst een touch and go maakte werd vervolgens de landing ingezet. Bij het passeren van de fotograaf werd even enthousiast gezwaaid. Wordt altijd gewaardeerd!

N99280 Erco 415C Ercoupe
N99280 Erco 415C Ercoupe

In de hangaar waar de N99280 staat verblijft ook de PH-RVH. Dit is een Piel CP328 Super Emeraude die als zelfbouwkist vervaardigd is door R.C. van Haarlem. De registratie is dan ook een afgeleide van zijn initialen. Het kistje vliegt momenteel niet maar stond wel even buiten zodat met passen en meten ook de N99280 van dezelfde eigenaar er weer bij in paste.

PH-RVH Piel CP328 Super Emeraude

Ruschmeyer

Een Ruschmeyer is een Duitse sportkist waar er niet zoveel van vliegen. De D-ERDM kwam vandaag op bezoek. Dit toestel is wel vaker op Lelystad airport geland, maar types zoals deze zijn altijd een welkome gast.

D-ERDM Ruschmeyer R90-230RG

Kappa

Zowaar landde er vanmiddag een ultralight die we nog niet eerder op de foto hebben gezet. Het ging om de PH-3D5. Dat is een Kappa KP-2U Sova. Dit kistje is al sinds 1998 in Nederland ingeschreven maar is nog maar weinig op foto op internet te vinden.

PH-3D5 Kappa KP-2U Sova

Toen er nog een aparte grasbaan voor ultralights was op Lelystad Airport stonden er hier ook een aantal van dit type gebaseerd. Net als de meeste andere ultralights zijn de Kappa’s Lelystad Airport inmiddels “ontvlucht”.

Diamond

Als we dan nog even doorpakken met de bezoekers op het platform dan kunnen we de PH-TDS nog noemen. Dit is de enige sportkist die nog op Schiphol gebaseerd staat. Deze Diamond Star zet wel vaker zijn wielen op de baan inde Flevopolder.

PH-TDS Diamond DA-40D Diamond Star TDI

Rus

Hebben we dan de meest interessante bezoeker over het hoofd gezien? Nee, zeker niet. We hebben de RA-2917G gezien. Alleen stond deze Piper Saratoga dermate ingepakt dat er voor nu geen eer aan te behalen viel. Hopelijk treffen we de kist bij vertrek in betere omstandigheden.

Geef een reactie