Algemeen

Wegwijzen of wegwezen!?!

Het “oude” deel van de luchthaven heet tegenwoordig industrieterrein “General Aviation”

Lelystad Airport, 11 september 2020 – Was het jullie ook al opgevallen? De bewegwijzering rond Lelystad Airport is sinds juli 2020 aangepast. Als je vaak op het vliegveld komt weet je natuurlijk de weg en valt de verandering misschien niet eens op.
De strekking van de wijziging is dat passagiers naar de nieuwe terminal geleid worden en niet naar het “oude” deel van het veld. Begrijpelijk, maar de terminal gaat op zijn vroegst pas over een jaar open. Dus iedereen die nu op Lelystad Airport moet wezen zal vermoedelijk bij “ General Aviation” moeten wezen. Dat moet je als “vreemdeling” wel even in de gaten houden.
Verder is er wat opmerkelijks aan de hand met de aanduidingen. Op borden wordt het vliegveld aangegeven, maar die borden leiden nergens naar toe! We hebben de nieuwe situatie eens in beeld gebracht.

Verwijzing naar Lelystad Airport vanaf de A6

Vanaf de A6 staat er een bord bij de Larserweg (N302) richting Harderwijk met daarop “Lelystad ”. So far, so good. Ook vanuit Harderwijk staat “Lelystad ” aangegeven. Lijkt ook normaal. Maar nu komt het; bij de afslag naar het vliegveld (bij de Eendenweg) staan tegenwoordig borden met “ General Aviation”. En daarbij is een pictogram gebruikt van een industrieterrein, niet van een “” (vliegtuigje) om het vliegveld aan te duiden. De term “General Aviation” is naar ons idee niet bij iedereen even bekend en daarom vragen wij ons af of de aanduiding wel het meest optimaal is.

Bij het vliegveld zelf wordt de afslag nu aangeduid met “General Aviation”

Bezoekers die op de verkeersborden naar “Lelystad ” rijden worden nu “het bos in gestuurd” want je zou verwachten dat bij de afslag bij de Larserweg naar de nieuwe Anthony Fokkerweg nu een bord richting de luchthaven zou staan. Maar dat bord staat er (nog) niet. Ook weer logisch, want daar is nog geen enkele activiteit. Maar goed, er zijn wel borden eerder op de route die hiernaar verwijzen, maar die houden dus gewoon op te bestaan ter hoogte van de juiste afslag!

Lelystad Airport wordt hier wel aangegeven, maar dat stopt verderop!

Tuurlijk, wie rijdt er tegenwoordig nou nog zonder autonavigatie? En we hebben een mond bij ons om wellicht aan een voorbijganger de weg te vragen. Maar dan zouden we net zo goed alle bewegwijzering in Nederland kunnen opheffen en dat voelt ook niet goed, toch?!? Kortom, het volgen van de borden “Lelystad ” leidt niet tot wegwijzen maar tot wegwezen!

Bij de Eendenweg wordt je voor het vliegveld doorverwezen naar… nergens!

Op de fiets

Ook de fietsroute parallel aan de Larserweg is voorzien van nieuwe rode fietsborden met dezelfde aanduidingen. Dus ook voor fietsers geldt dat zij even goed op moeten letten als ze bijvoorbeeld het museum Aviodrome willen bezoeken of een kop koffie bij Café restaurant luchthaven Lelystad willen scoren. Domweg de borden “Lelystad ” volgen kan tot een paar kilometertjes extra trappen leiden.

Ook de rode fietsborden zijn aangepast

Een gedachte over “Wegwijzen of wegwezen!?!

Geef een reactie