Sportvliegtuigen

KLM Flight Academy schaft extra Socata TB-20 Trinidad aan

D-EWVZ Socata TB-20 Trinidad

Eelde, 11 september 2020 – De KLM Flight Academy (KFA) heeft er weer een extra lesvliegtuig bij. In Duitsland werd de D-EWVZ aangeschaft. Dit is een Socata TB-20 Trinidad die in oktober 1994 van de band is gerold in het Franse Tarbes. Deze kist heeft constructienummer 1711 en heeft altijd een Duitse registratie gehad.

D-EWVZ Socata TB-20 Trinidad
Het constructienummer van de D-EWVZ staat achter op de romp

Op 3 september 2020 kwam de D-EWVZ aan op Groningen Airport Eelde, de thuisbasis van de KFA. Deze TB-20 is de eerste nieuwe kist sinds de verhuizing van de Martinair Flight Academy (MFA) vanaf Lelystad naar Eelde. De afgelopen tijd waren er meer Socata TB-10/TB-20’s aangeschaft bij de MFA. Door het samengaan van de KFA en MFA was extra capaciteit aan lesvliegtuigen nodig en die werd gevonden op de Europese vliegtuigmarkt.

D-EWVZ Socata TB-20 Trinidad
D-EWVZ Socata TB-20 Trinidad

De behoefte bij de KFA aan de TB-20 Trinidad is vermoedelijk alleen maar groter geworden na de buiklanding op Groningen Airport Eelde van de TB-20 PH-MLZ op 14 augustus 2020. Deze TB-20 raakte hierbij beschadigd. Het toestel staat momenteel ter reparatie in de onderhoudshangaar van de KFA. Op dit moment beschikt men over nog twee andere TB-20’s (PH-MLK en PH-MLL).

De PH-MLZ Socata TB-20 Trinidad wordt gerepareerd na zijn onfortuinlijke buiklanding op 14 augustus 2020

Na binnenkomst van de D-EWVZ is men gelijk begonnen met het demonteren van de motor. Een week later troffen wij de kist in groot onderhoud aan in de hangaar. Er werd hard aan gewerkt. De manuals lagen opengeslagen op de vleugel.

Er wordt druk aan de kist gewerkt, de dikke technische manuals liggen op de vleugel opengeklapt

Binnen afzienbare tijd hoopt men deze turquoise kist in te kunnen gaan zetten in de lesvloot. De nieuwe Nederlandse registratie zal dan PH-MLY worden.

De D-EWVZ Socata TB-20 Trinidad wordt straks de PH-MLY

Geef een reactie