OO-FAE Dassault Falcon 7X afgeleverd naar België

OO-FAE Dassault Falcon 7X – Belgian Air Force

Lelystad Airport, 16 september 2020 – Na exact een maand vertrok vandaag de Dassault Falcon 7X OO-FAE van de Belgische Luchtcomponent vanaf Lelystad Airport. Het toestel was op zondagmorgen 16 augustus 2020 geland om vervolgens in de spuithal van Satys een nieuw kleurenschema te krijgen.

OO-FAE Dassault Falcon 7X – Belgian Air Force

Eerder deze week kwam de OO-FAE naar buiten en showde toen voor het eerst zijn nieuwe kleurtjes. Vervolgens werd de Falcon voor twee dagen in de grote hangaar van Zeusch gestald. Halverwege de middag werd vandaag de OO-FAE door de vliegtuigtrekker van Zeusch op het Delta-paltform gesleept.

OO-FAE Dassault Falcon 7X – Belgian Air Force

Voor vertrek werd het toestel geïnspecteerd door de twee gearriveerde vliegers. Ook werd er nog getankt. De kist had een maand stilgestaan, dus het duurde even voordat er naar de baan getaxiet kon worden.

OO-FAE Dassault Falcon 7X – Belgian Air Force

Inmiddels hadden we de tijd om het toestel nog eens goed te bekijken. Daarbij viel op dat onder de cockpitramen klein de naam van de leasemaatschappij staat waar de Belgische Luchtcomponent een contract mee heeft gesloten. Dat is Luxaviation Belgium. De dochtermaatschappij Abelag Aviation op Brussel verzorgt de twee Falcon 7X bizjets.

Onder de cockpitramen staat “Luxaviation”

Hoewel de thuisbasis van de OO-FAE Melsbroek bij Brussel wordt vloog de kist vandaag naar de luchtmachtbasis Kleine Brogel (EBBL). Een kort vluchtje voor deze long-range bizjet. De vlucht duurde slechts 20 minuten.

OO-FAE Dassault Falcon 7X – Belgian Air Force
OO-FAE Dassault Falcon 7X – Belgian Air Force
OO-FAE Dassault Falcon 7X – Belgian Air Force
De route van de OO-FAE van Lelystad naar Kleine Brogel

Bij het uitklimmen gaf de Falcon nog een laatste verrassing prijs. Boven op de vleugels zitten twee roundels van de Belgische Luchtmacht. Zo heeft deze kist toch een paar officiële militaire kenmerken, ook al draagt het een civiele registratie.

Tot onze verrassing zagen we boven op de vleugels nog twee roundels van de Belgische Luchtmacht

Geef een reactie