Helikopters

Lekker afdouchen na gedane arbeid

De PH-ELP Eurocopter EC135 T2 gaat onder de douche

Lelystad Airport, 18 september – Al op 31 juli 2020 ging de PH-ELP met eervol ontslag. Op die datum werd deze traumahelikopter van de ANWB Medecal Air Assistance buiten gebruik gesteld. Zijn taak is overgenomen door de jongere garde Airbus Helicopters H135 toestellen.

De PH-ELP Eurocopter EC135 T2 gaat met eervol ontslag en is op zoek naar nieuw werk

Ondertussen staat de PH-ELP te koop, net als zijn “matti” de PH-ULP uit hetzelfde geboortejaar. De jaren zijn bij de PH-ELP uiterlijk een beetje gaan tellen, kijk maar eens hoe de “Star of Life” is vervaagd de afgelopen jaren.

De bestickering begint al aardig te vervagen bij de PH-ELP Eurocopter EC135 T2

De afgelopen weken mocht de PH-ELP even op verhaal komen in de hangaar van de ANWB MAA op Lelystad Airport. Vandaag ging de jongbejaarde heli onder de douche. Even afdouchen na gedane arbeid. Lekker toch?!?

Met emmertjes water werd de PH-ELP afgedoucht

Door Melvin van de ANWB MAA werd het toestel met emmertjes overgoten. De slang in de hangaar was niet lang genoeg om tot aan de heli op het platform te reiken. Dan maar met ouderwets handwerk. Dat verdiende dit werkpaardje wel.

PH-ELP Eurocopter EC135 T2

Vervolgens werd de PH-ELP fris en fruitig terug de hangaar ingereden. Daar werden later die middag de rotorbladen van de kist verwijderd. Zo neemt de EC135 minder ruimte in. Het is namelijk met de reservetoestellen aardig vol in de hangaar en ook de PH-ULP moet er straks nog bij, zolang er nog geen nieuwe koper voor gevonden is.

Een laatste plaatje als afscheid van de PH-ELP Eurocopter EC135 T2 compleet met rotorbladen

Mocht een nieuwe eigenaar nog even op zich laten wachten, dan zullen ondertussen geregeld de motoren even gestart worden. Daarvoor hoeven de rotorbladen niet aan het toestel te zitten. Ook als een potentiële koper een proefvlucht zou willen maken, dan zitten de rotorbladen er met een paar uurtjes sleutelen weer aan.

De PH-ELP Eurocopter EC135 T2 wordt weer naar binnengereden

Geef een reactie