AlgemeenWarbirds

IJzersterk ijzer vanachter het IJzeren Gordijn

PH-YAX Yakovlev Yak-52 met twee Ural motorfietsen

Teuge, 12 september 2020 – Tijdens de ‘Piloot & Vliegtuig Air Fair’ op het vliegveld Teuge was een mooie opstelling te zien van oerdegelijke Russische techniek. Naast de in Rusland ontworpen Yakovlev Yak-52 PH-YAX stond een tweetal robuuste Ural motorfietsen met zijspan opgesteld.

Ural motorfiets met zijspan

De Russische motorfietsenfabriek Ural is in 1939 ontstaan toen men via Zweden een aantal BMW-motoren met zijspan wist te bemachtigen. Die werden geheel uit elkaar geschroefd en vervolgens schroefje voor schroefje, boutje voor boutje gekopieerd. Van oudsher bouwt Ural hoofdzakelijk motorfietsen met zijspan.

De motorfietsen stammen uit de jaren zestig. Het model wordt evenwel nog steeds gebouwd, zij het met toepassing van modernere techniek. De PH-YAX is uit 1984. Alle drie de voertuigen konden tijdens dit evenementje rekenen op nieuwsgierige blikken van jong en oud!

Nieuwsgierige blikken van jong tot oud…

Geef een reactie