Silver Flight start met een Pilatus PC-12 op Schiphol

PH-SFF Pilatus PC-12/47E van Silver Flight

Schiphol, 5 oktober 2020 – Sinds een aantal weken staat op Schiphol-Oost een nieuw ingeschreven Nederlandse Pilatus PC-12. Het gaat om de PH-SFF van Silver Flight. Dit toestel is een PC-12/47E met c/n 1507. Het bouwjaar is 2014 en het toestel heeft hiervoor als D-FTON gevlogen bij het Duitse Netcharter GmbH. De Zwitserse testregistratie van deze turboprop was HB-FQC.

Missie

Silver Flight heeft als missie privé vliegen toegankelijker en aangenamer te maken. Dit door het comfortabeler, duurzamer en betaalbaarder te maken, terwijl mensen zo dicht mogelijk naar hun uiteindelijke bestemming vliegen.

CO2 compensatie

Ook al staat er zilver in de naam, men wil voornamelijk een groene luchtvaartmaatschappij zijn. De Pilatus PC-12 is gekozen vanwege zijn gunstige brandstofverbruik en de CO2 die tijdens het vliegen wordt uitgestoten wordt voor de passagiers gecompenseerd. Silver Flight schaft voor de reizigers een ‘Cancelation Certificate’ van de United Nations Framework Convention on Climate Change (UNFCCC) aan.

AOC

Deze kersverse maatschappij gaat met deze PC-12 chartervluchten uitvoeren. De initiatiefnemers zijn Sytse Bouwer en Kelly Otte. De nieuwe luchtvaartonderneming is al op 10 juni 2019 ingeschreven en het maakt deel uit van de Artic Ocean Holding waar Kelly Otto bestuurder van is. Het eerste vliegtuig – de PH-SFF – staat sinds 27 augustus 2020 in het Nederlandse luchtvaartregister ingeschreven. Inmiddels is door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een Air Operator Certificaat (AOC) verleend. Daarmee is Silver Flight een officiële luchtvaartmaatschappij geworden.

Elektrisch vliegen

De volgende stap die Silver Flight op de planning heeft staan is elektrisch vliegen. Zodra er een geschikt elektrisch passagierstoestel voor commerciële vluchten op de markt komt is het plan om daarmee te gaan vliegen.

Geef een reactie