Sportvliegtuigen

Nieuwe spuitcabine van Cirrus Sales & Service op Groningen Airport Eelde

S5-DIW Cirrus SR22 GTS

Eelde, 11 september 2020 – Sinds dit voorjaar beschikt de Europese vertegenwoordiger van Cirrus Aircraft – Cirrus Sales & Service – op Groningen Airport Eelde over een moderne spuitcabine voor het spuiten van vliegtuigen vervaardigd uit composietmaterialen. In september 2018 werd hun nieuwe hangaar- en kantoorfaciliteit geopend aan de Machlaan op het vliegveld en dit voorjaar is daar nog een stuk bijgekomen. In dat deel is de nieuwe spuitcabine gevestigd.

De (lage) hangaar met spuitcabine staat helemaal links en is er nieuw bijgeplaatst

De spuitcabine heeft binnen een afmeting van 11 bij 14 meter en is 4,8 meter hoog. Midden in de vloer is een lift gemaakt. Hierdoor kunnen toestellen omhoog gebracht worden zodat het spuiten van de onderkant ergonomisch kinderspel wordt. Deze ruimte is ingericht door het hiervoor gespecialiseerde bedrijf Rowit Spuitcabines uit Kampen.

Het toestel kan met de lift omhoog gebracht worden

Steeds vaker worden composietmaterialen in de luchtvaart toegepast. Composiet is licht, sterk en duurzaam tegelijk, mits het onder de juiste condities is verwerkt én gehard. Cirrus Sales & Service beschikt nu over een moderne spuit-locatie. Daarmee is het een nog completer servicestation geworden voor hun Cirrusklanten.

S5-DIW Cirrus SR22 GTS

Tijdens de open dag op 11 september 2020 was de nieuwe spuitcabine te bezichtigen. Om een idee te geven hoe dit er in de praktijk uitziet had men een Cirrus SR22 uit Slovenië op de vliegtuiglift geplaatst.

De buitenkant van de nieuwe spuitcabine

Geef een reactie