Bizjets

Asjemenou! Alweer een nieuwe jas voor de PH-LAU!

PH-LAU Dassault Falcon 900EX in zijn nieuwste beschildering

Schiphol, 19 oktober 2020 – Vandaag troffen we de PH-LAU op Schiphol-Oost in zijn nieuwe uiterlijk. Dat was inmiddels de vierde jas die we om de schouders van deze driemotorige privéjet hebben zien hangen. Het lijkt wel of dit toestel vaker van garderobe wisselt dan menig Franse modecouturier kan ontwerpen!

Zo kwam de PH-LAU Dassault Falcon 900EX aan in Nederland (Lelystad, 15 maart 2014)

In maart 2014 kwam deze Dassault Falcon 900EX – met bouwjaar 2000 met c/n 054 – in ons land aan. Gelijk vloog de bizjet in zijn toenmalige kloffie naar de spuithal van Satys op Lelystad Airport.
Kort daarop kreeg de kist een niet onaardig kleurenschema met een fraai “Zorro masker” rond de cockpitramen.

Het kleurenschema van de PH-LAU met het “Zorro master”(Schiphol, 14 mei 2017)

Kennelijk was zo’n masker in mei 2017 alweer uit de mode. Toen vertrok de kist voor groot onderhoud naar de Verenigde Staten en kwam het toestel in een zilvergrijs business-suit terug. In die tijd is de kist ook overgegaan in eigendom van Laurens Hompes (vandaar de PH-LAU) naar Alex Mulder, de oprichter van Unique Uitzendbureau.

De PH-LAU Dassault Falcon 900EX in zijn zilvergrijze kleurenschema (Schiphol, 22 augustus 2019)

Nu, in 2020, is grijs zóóó 2017! Dus werd het hoog tijd voor een nieuwe verflaag. We gaan er niet op vooruit deze keer. De PH-LAU heeft zich dit keer een saai en braaf confectie kleedje laten opspelden. Overwegend wit met slechts een enkele grijze bies die van donker naar licht overloopt. Daar zal een designer toch niet heel lang op hebben lopen broeden…

Zou een designer lang over dit kleurenschema hebben moeten nadenken?

De PH-LAU wordt geëxploiteerd voor de eigenaar door Exxaero. Dit bedrijf is hierin gespecialiseerd en zorgt voor bemanning en onderhoud van het toestel. Ook kunnen zij het toestel verhuren als de eigenaar er zelf niet mee op pad hoeft.

 

 

Geef een reactie