Helikopters

PH-PVZ Robinson R66 Turbine verkocht naar HQ Aviation in Engeland

PH-PVZ Robinson R66 Turbine (Lelystad, 17 oktober 2020)

Lelystad Airport, 19 oktober 2020 – Bij HeliCentre op Lelystad heeft men maar heel kort plezier gehad van de PH-PVZ Robinson R66 Turbine (c/n 0638). Op 30 juli 2020 was deze helikopter aangekomen en HeliCentre zou dit toestel gaan exploiteren. In de weken hierna is ook het logo van HeliCentre op de rotormast gekomen.

De PH-PVZ had onlangs het logo van HeliCentre in de rotormast gekregen

De PH-PVZ heeft maar een zeer beperkt aantal vluchten vanaf Lelystad gemaakt. Het toestel was in eigendom van Peter van Zutphen uit Beesd. Hij bood het toestel met zo’n 200 vlieguren te koop aan. Dit heeft geresulteerd in de verkoop van het toestel aan het Britse HQ Aviation op Denham Aerodrome (EGLD).
Op 5 oktober 2020 bezocht de N166MG Robinson R66 Turbine (c/n 0694) van HQ Aviation de vestiging van HeliCentre om de PH-PVZ te bezichtigen en om er een profvlucht mee te maken. Dat beviel kennelijk goed. Vandaag kwam men de occasion ophalen en vloog men ermee naar Denham.

Op 5 oktober 2020 arriveerde de N166MG van HQ Aviation voor een proefvlucht (Foto: Cees Romijn)

Voor de ferryvlucht was de G-HKPC (c/n 0872) overgekomen. Ook dit was een Robinson R66 Turbine. Dit toestel, eveneens van HQ Aviation, werd op het Delta platform geparkeerd bij de toren.

Niet lang na aankomst van de G-HKPC startte de PH-PVZ al op voor zijn afleveringsvlucht. Via Sierra3 hoverde de heli voor de laatste keer naar de baan. Daarna vertrok het toestel richting punt X-ray om vanaf daar de reis naar de UK aan te vangen. Kort daarop volgde ook de G-HKPC.

De PH-PVZ Robinson R66 Turbine vertrek voorgoed van Lelystad

Daarmee is het aantal Robinson R66 Turbine heli’s in Nederland weer teruggebracht van twee naar één. Alleen het zusje van de PH-PVZ, de PH-HCE (c/n 0624) van HeliCentre, blijft over. Afgelopen zomer konden we de twee familieleden nog mooi naast elkaar fotograferen.  Wat de nieuwe registratie van de PH-PVZ gaat worden is ons nog niet bekend.

Eenmalig stonden de twee zusjes bij elkaar deze zomer Robinson R66 Turbine

Geef een reactie