Het was druk tussen IJsland en Lelystad

N125DE Eclipse Aviation EA500 Eclipse (met lila striping)

Lelystad Airport, 3 november 2020 – Het was druk tussen IJsland en Lelystad dinsdag 3 november 2020! Het is vermoedelijk nog niet eerder voorgekomen dat twee toestellen, onafhankelijk van elkaar, op één dag vanaf daar hun vlucht naar de Flevopolder begonnen. Naast de al eerdergenoemde N27FF Fokker F-27-400M Troopship landde namelijk ook de N125DE Eclipse Aviation EA500 Eclipse.

De N27FF Fokker F-27-400M Troopship landde pal voor de N125DE

De N27FF was gestart op Keflavik (BIKF). De N125DE had op Reykjavik (BIRK) overnacht. Er was nog een verschil, De F-27 haalde moeiteloos Lelystad in één ruk. De N125DE ging nog voor een bakkie koffie, een sanitaire stop en extra peut naar Wick (EGPC) in Schotland. De N125DE was eerder aan de oversteek begonnen dan de F-27. Met de tankstop erbij kwam de N125DE direct na de N27FF aan op Lelystad Airport.
De N125DE vindt onderdak in de AIS-hangaar. De kleine bizjet is van een bedrijf dat zowel in Nederland als in de Verenigde Staten is gevestigd. Het toestel vliegt regelmatig binnen Europa en keert af en toe terug naar de Verenigde Staten. De laatste keer was 11 oktober 2020. Nu dus weer de retourvlucht.

Kameleon

Tijdens de landing was goed te zien dat deze Eclipse speciale striping heeft die van kleur verandert, afhankelijk van de hoek waaronder je naar het toestel kijkt. Bij touchdown was de striping lila, even later kleurde deze turquoise.

N125DE Eclipse Aviation EA500 Eclipse (met turquoise striping)

Geef een reactie